Πώς ο Bradley Cooper έγινε πραγματικός μουσικός για το «Ένα αστέρι γεννιέται»

a-star-is-born
ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός μίλησε για το πώς έμαθε να τραγουδά και να παίζει κιθάρα για τις ανάγκες της δραματικής ταινίας.

Ο Bradley Cooper σκηνοθέτησε το νέο ριμέικ του κλασικού musical «Ένα αστέρι γεννιέται», όπου συμπρωταγωνιστεί με την Lady Gaga, στον πρώτο της ρόλο στη μεγάλη οθόνη. Εκεί υποδύεται έναν αστέρα της country που αρχίζει να χάνει τη λάμψη του, μέχρι που ένα βράδυ ανακαλύπτει την Ally: μια νεαρή τραγουδίστρια με υπέροχη φωνή, η οποία ωστόσο ερμηνεύει διασκευές γιατί φοβάται να τραγουδήσει τα δικά της.

Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει θερμές κριτικές, τόσο για τη σκηνοθεσία όσο και τις εξαιρετικές ερμηνείες και θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου. Σε μια συνέντευξη με τους συντελεστές της ταινίας που δημοσιοποίησε το NME, ο Cooper μίλησε για το πώς «μεταμορφώθηκε» στον μουσικό Jackson Maine.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έπρεπε να μάθει να παίζει κιθάρα και να τραγουδά και όπως αποκάλυψε του πήρε πολλούς μήνες για να τελειοποιήσει τη φωνή του με τη βοήθεια ενός vocal coach. Αναφορικά με τις επιδόσεις του στην κιθάρα, ο Cooper εξήγησε πως άντλησε έμπνευση από τον Neil Young, εκθειάζοντας το «επιθετικό» στυλ του Καναδού μουσικού.

Ο ίδιος εργάστηκε σκληρά πάνω στην παραγωγή της ταινίας και πήγαινε στις τέσσερις το πρωί για να ηχογραφήσει τα τραγούδια της ταινίας. Το «Black Eyes», με το οποίο ανοίγει η ταινία, γράφτηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.