Ο Bowie προσπάθησε να βοηθήσει τον Scott Weiland πριν τον θάνατό του

david-bowie-scott-weiland
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

O Bowie έβλεπε τον Weiland ως «αδελφή ψυχή» - όχι μόνο από μουσική πλευρά, αλλά και ως προς τους δαίμονες τους οποίους αντιμετώπιζε.

Ο παρουσιαστής του MTV Matt Pinfield εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «All These Things That I've Done: My Insane, Improbable Rock Life», όπου συζητά για τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που τον ενέπνευσαν στην πολύχρονη καριέρα του. Ανάμεσα στις πολλές ιστορίες του Pinfield είναι και η αποκάλυψη πως ο David Bowie είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τον frontman των Stone Temple Pilots Scott Weiland, λίγο πριν πεθάνουν και οι δύο.

Ο Scott Weiland και οι Stone Temple Pilots είχαν σαφείς επιρροές από τον Bowie.

Σύμφωνα με τον Pinfield, ο Bowie τον είχε προσεγγίσει το 2015, ζητώντας του να τον φέρει σε επαφή με τον Weiland, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και εθισμού στα ναρκωτικά. «Την τελευταία φορά που είδα τον David, στο τέλος της κουβέντας μας με πήρε στην άκρη και μου λέει “ξέρω πως είσαι φίλος με τον Scott Weiland, σε παρακαλώ πες του να ξέρει πως είμαι εδώ αν χρειάζεται κάποιον”» έγραψε χαρακτηριστικά ο Pinfield.

REX/Shutterstock / Nils Jorgensen

Ο Bowie πέθανε τον Ιανουάριο του 2016, λίγες εβδομάδες μετά τον Weiland.

Ο τραγουδιστής των Stone Temple Pilots πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια περιοδείας τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ ο Bowie «έφυγε» λίγες εβδομάδες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2016. Όπως εκτιμά ο Pinfield, ο Bowie έβλεπε τον Weiland ως «αδελφή ψυχή» - όχι μόνο από μουσική πλευρά, αλλά και ως προς τους δαίμονες τους οποίους αντιμετώπιζε.