H Gwyneth Paltrow ξεπέρασε την επιλόχεια κατάθλιψη με «εναλλακτικές θεραπείες»

gwyneth-paltrow
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Ήταν πραγματικά σοκαριστικό γιατί ποτέ δεν πίστευα πως θα βίωνα την επιλόχεια κατάθλιψη» δήλωσε η χολιγουντιανή σταρ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Gwyneth Paltrow μίλησε για την επιλόχεια κατάθλιψη που βίωσε το 2006 μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού που απέκτησε με τον Chris Martin, τον Moses, ενώ αποκάλυψε και τον τρόπο κατά τον οποίο κατάφερε να την ξεπεράσει. «Είχα επιλόχειο κατάθλιψη, όπως ξέρετε, μετά τον γιό μου. Ένας γιατρός προσπάθησε να μου δώσει αντικαταθλιπτικά και σκέφτηκα πως αν χρειαστεί, τότε ναι, θα τα χρησιμοποιήσω» δήλωσε η Paltrow στο podcast που διατηρεί στο Goop.

 Αν και παραδέχτηκε πως τα αντικαταθλιπτικά χάπια «σώζουν ζωές», η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει εναλλακτικές θεραπείες. Όπως εξήγησε, αρχίσει να βλέπει έναν θεραπευτή, να γυμνάζεται, να κοιμάται περισσότερο, έκοψε το αλκοόλ και έδωσε στον εαυτό της τον απαραίτητο «χρόνο για αναγέννηση».

 
Shutterstock

Η Gwyneth Paltrow έχει τονίσει πως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες να συζητούν για την επιλόχεια κατάθλιψη.

«Ήταν πραγματικά σοκαριστικό για εμένα γιατί ποτέ δεν πίστευα πως θα ήμουν ένα άτομο που βίωνε επιλόχεια κατάθλιψη» αποκάλυψε στη συνέχεια του podcast, εξηγώντας πως δεν την είχε αντιμετωπίσει μετά τη γέννα της κόρης της, Apple. «Ήμουν σε τόση ευφορία όταν γεννήθηκε η Apple που υπέθετα πως το ίδιο θα συνέβαινε με τον Moses. Όμως τελικά, πήγα σε ένα πραγματικά "σκοτεινό μέρος"» τόνισε η Paltrow.

Ο πρώην σύζυγός της, ο Chris Martin των Coldplay, ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τα συμπτώματα. «Μετά από τέσσερις μήνες, ο Chris ήρθε και μου είπε πως κάτι δεν πάει καλά. Εγώ του έλεγα πως είμαι καλά, αλλά ο Chris το αναγνώρισε και έτσι κάπως έσκασε η φούσκα» είχε δηλώσει το 2011 σε συνέντευξή της στο περιοδικό Good Housekeeping.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Colin Young-Wolff

Ο Chris Martin ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» με την τότε σύζυγο του, μετά την γέννα του γιου τους Moses το 2006.

«Νόμιζα ότι η επιλόχεια κατάθλιψη σημαίνει πως κλαις κάθε μέρα και είσαι ανίκανη να προσέξεις ένα παιδί. Αλλά υπάρχουν τόσες αποχρώσεις και βάθη σε αυτή, οπότε νομίζω πως είναι σημαντικό οι γυναίκες να μιλάνε για αυτή. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, ένιωθα αποτυχημένη» τόνισε στη συνέχεια.