Οι Prodigy βάζουν φωτιά στους αιθέρες και το dubstep με το νέο τους single

the-prodigy Paul Dugdale
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το «Light Up The Sky» περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ τους με τίτλο «No Tourists» που κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου.

Οι Prodigy έδωσαν στην δημοσιότητα το δεύτερο τους single με τίτλο «Light Up The Sky», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο έβδομο άλμπουμ τους. Το «No Tourists», όπως λέγεται ο δίσκος, θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου και είναι η πρώτης τους νέα δουλειά μετά το «The Day Is My Enemy» του 2015.

Δείτε το lyric video του «Light Up The Sky» 

Το νέο τραγούδι του ηλεκτρονικού συγκροτήματος από το Έσσεξ ενσωματώνει ορισμένα dubstep στοιχεία στον γνώριμο ήχο τους. Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι οι Prodigy είχαν κυκλοφόρησαν το βιντεοκλίπ του «Need Some1» από τη νέα τους δισκογραφική δουλειά.

Τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ, όπου διακρίνεται ένα λεωφορείο με προορισμό το Ντάλστον, όπου οι Prodigy έδωσαν την πρώτη συναυλία τους το 1990. Αναφορικά με τον τίτλο, ο Liam Howlett είχε δηλώσει πως αναφέρεται στην θεματική της απόδρασης που κυριαρχεί στο άλμπουμ «και στην ανάγκη για εκτροχιασμό. Μην είσαι τουρίστας. Θα βρεις περισσότερο κίνδυνο και χαρά αν απομακρυνθείς από την πεπατημένη».

Ο ίδιος ο Howlett ανέλαβε την συγγραφή, παραγωγή και μίξη των τραγουδιών του δίσκου στα Tileyard Studios του Λονδίνου, με την όλη διαδικασία να διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Βασική προτεραιότητα του Howlett όταν έγραφε τα τραγούδια, ήταν να μπορούν να ερμηνευτούν ζωντανά. Παρά τον κυρίαρχο ρόλο του στη δημιουργία του άλμπουμ, ο Howlett ισχυρίζεται πως αποτελεί συλλογική δουλειά, με τους Keith Flint και Maxim να συνεισφέρουν φωνητικά.