Απονεμήθηκε τιμητικό πτυχίο στον Prince

prince
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Δεν του άρεσαν καν οι βραβεύσεις, αλλά αυτό το βραβείο το κέρδισε, είναι επίτευγμα ζωής» δήλωσε ο αδερφός του «Βασιλιά της Funk».

Το πανεπιστήμιο της Μινεσότα απένειμε ένα τιμητικό διδακτορικό ανθρωπιστικών γραμμάτων στον Prince, σε αναγνώριση της επίδρασης του καλλιτέχνης στη μουσική και τον ρόλο του στη διαμόρφωση της γενέτειράς του, την Μινεάπολις. Σύμφωνα με άρθρο του Billboard, το πανεπιστήμιο σχεδίαζε να απονέμει τον τίτλο στον Prince πριν τον ξαφνικό θάνατό του το 2016.

Star Tribune/AP / Aaron Lavinsky

Τον τιμητικό τίτλο παρέλαβε η αδερφή του Prince, Tyka Nelson.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του πανεπιστημίου, ο πρόεδρος Eric Kaler και ο έφορος Darrin Rosha παρουσίασαν το πτυχίο στην αδερφή του Prince, την Tyka Nelson. Ανάμεσα στους πολλούς παρευρισκόμενους ήταν φοιτητές και καλλιτέχνες όπως οι St. Paul Peterson και Cameron Kinghorn, οι οποίοι ερμήνευσαν μουσική συνυφασμένη με την καριέρα του Prince.

Warner Brothers/Photofest

Ο Prince τιμήθηκε από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα για την συνεισφορά του τόσο στην μουσική, όσο και στην διαμόρφωση της γενέτειρας του.

«Αυτό το βραβείο βρίσκεται πιο ψηλά από όλα, επειδή του Prince δεν του άρεσαν καν οι βραβεύσεις. Εκείνα αγοράζονται και πωλούνται. Αυτό το βραβείο το κέρδισε, είναι ένα επίτευγμα ζωής» δήλωσε ο αδερφός του καλλιτέχνη, Omarr Baker, για την αξία του τιμητικού τίτλου.