Πού πάμε να γιορτάσουμε τον καφέ;

kafes-latte-art
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η Παγκόσμια Ημέρα του καφέ, η μεγαλύτερη γιορτή του πιο εθιστικού ροφήματος, έφτασε κι αν ψάχνετε άλλον ένα λόγο να πάτε για καφέ, τον έχετε. Πού, όμως, θα τον απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο;

Υάδες, Αττικό Άλσος
Στις Υάδες θα πάτε αν είστε πιο ρομαντικοί και θέλετε να συνδυάσετε τον καφέ σας με θέα σε όλη την Αθήνα. Μέσα στο Αττικό Άλσος, σε άνετο χώρο με κήπο και απρόσκοπτη θέα, οι Υάδες βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο, με πληθώρα επιλογών σε καφέδες, ροφήματα, χυμούς αλλά και πλήρη κατάλογο μενού για τους πιο απαιτητικούς. Πέρα από τους κλασικούς καφέδες, μπορείτε να δοκιμάσετε μεξικάνικο, ιρλανδικό, αλλά και τον signature καφέ με cherry heering, εσπρέσο και κρέμα γάλακτος. Info: Εντός Αττικού Άλσους, Φ. Οικονομίδου και Α. Καρπενησιώτης, Αθήνα, 210 6470936.

Tailor Made, πλατεία Αγίας Ειρήνης
Σε μια από τις πιο hot πιάτσες του κέντρου, το Tailor Made είναι από τις καλύτερες επιλογές για καφέ, γι’ αυτούς που θέλουν να είναι «μέσα στα πράγματα», αλλά ταυτόχρονα να απολαμβάνουν ποιότητα. Το ευγενικό προσωπικό του θα σας σερβίρει καφέ από τα χέρια επαγγελματιών baristi στο ιδιαίτερο νεοκλασικό του Τσίλερ, ενώ οι ποικιλίες φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ θα σας κάνουν να μην ξέρετε τι να διαλέξετε. Info: πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι, 213 0049645.

Taf, Μπενάκη
Φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για καφέ από έμπειρα χέρια, από μια ενημερωμένη ομάδα baristi που σερβίρει διαλεχτές ποικιλίες καφέ εσπρέσο, καπουτσίνο, φίλτρου. Κι αν πεινάσετε, στο μενού θα βρείτε και επιλογές σε σαλάτες, σάντουιτς και γλυκά, για να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τη στάση σας για καφέ. Info: Εμμανουήλ Μπενάκη 7-9, 210 3800014.

Κιμωλία Art Café, Πλάκα
Η Πλάκα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο νοσταλγικά μέρη για καφέ, που αξίζει να επισκεφτείτε μακριά από τα πλήθη του Σαββατοκύριακου. Στο Κιμωλία Art Café, το οποίο έχει και πιστοποιητικό διάκρισης από το Tripadvisor, θα συναντήσετε έναν πανέμορφο, πολύχρωμο, «ζεστό» χώρο, σε ένα κτίσμα με ιστορία από το 1925, που θα σας φτιάξει το κέφι και κυρίως ανθρώπους με καλή διάθεση. Αν πάτε πρωί, μέχρι τις 12.00 θα απολαύσετε happy hour στον καφέ σας, στην τιμή των 2.50 ευρώ, και πριν φύγετε, σας περιμένουν κιμωλίες να αφήσετε κι εσείς το σημάδι σας. Info: Υπερείδου 5, Πλάκα, 211 1848446.

Mind the Cup, Περιστέρι
Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Περιστέρι, τότε στο Mind the Cup πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μια στάση για καφέ. Αφενός έχει περάσει από τη λίστα του Buzzfeed με τα καλύτερα café που πρέπει να επισκεφτεί κανείς πριν… πεθάνει κι αφετέρου διαθέτει μεγάλη ποικιλία καφέ, ο οποίος αποτελεί ιεροτελεστία για το προσωπικό, που δεν θα σας απογοητεύσει. Info: Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι, 210 5776010.

Starbucks σε όλη την Αθήνα
Αν προτιμάτε την εγγύηση της αλυσίδας Starbucks, τότε αυτό σίγουρα σας ενδιαφέρει: Από το πρωί και μόνο για την 1η Οκτωβρίου, οι φίλοι του καφέ θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν, να συνεχίσουν ή να ολοκληρώσουν τη μέρα τους, απολαμβάνοντας τον αγαπημένο τους καφέ σε ειδική τιμή. Η περίφημη, παγκόσμια αλυσίδα café γιορτάζει την ημέρα με μια μοναδική προσφορά, προσφέροντας σε Grande μέγεθος Freddo Espresso, Cappuccino, Freddo Cappuccino, Americano και Iced Americano στην τιμή των 2,5 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι καθώς η αγάπη του κόσμου για εξαιρετικό καφέ μεγαλώνει, η Starbucks είναι ολοένα και πιο κοντά στην επίτευξη των δεσμεύσεων και στόχων της όσον αφορά στη διασφάλιση της βιωσιμότητα του καφέ και τις ηθικές διαδικασίες καλλιέργειας και προσφοράς του, επιδιώκοντας να διασφαλίσει την μακροχρόνια παραγωγή ποιοτικού καφέ και παράλληλα  να συμβάλλει θετικά και ουσιαστικά στις ζωές των καλλιεργητών του. Info: www.starbucks.com.gr/