Πρώτη ματιά στον Tom Hanks ως Mr. Rogers

tom-hanks-fred-rogers
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο πολυαγαπημένος ηθοποιός θα υποδυθεί τον εμβληματικό τηλεπαρουσιαστή στην βιογραφική ταινία «You Are My Friend».

Ο Fred Rogers ήταν ένας από τις πιο γνωστούς και αγαπητούς τηλεπαρουσιαστές στην Αμερική, χάρη στην εκπομπή «Mr. Rogers Neighborhood». Η ζωή του Rogers θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, με τον Tom Hanks να πρωταγωνιστεί στην βιογραφική ταινία που σκηνοθετεί η Marielle Heller, σε σενάριο των Micah Fitzerman-Blue και Noah Harpster.

Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο συμβάν στη ζωή του Rogers, τη συνάντηση του με τον δημοσιογράφο Tom Junod (τον οποίο ενσαρκώνει ο Matthew Rhys). O κυνικός και πολυβραβευμένος Junod είχε συμφωνήσει με δυσκολία να γράψει ένα άρθρο για τον Rogers για το περιοδικό Esquire. Η συνάντησή του με τον τηλεπαρουσιαστή όμως είχε τεράστια επίπτωση πάνω του, κάνοντας τον δημοσιογράφο να αλλάξει ριζικά η αντίληψή του για τη ζωή.

Sony

Ο Rogers ήταν παρουσιαστής της εκπομπής που απευθυνόταν κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από το 1968 έως το 2001. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός για τον αγαθό και καλοπροαίρετο χαρακτήρα του. Έχει τιμηθεί με το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας, το βραβείο Peabody, καθώς και 40 τιμητικούς τίτλους. Θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στον χώρο της τηλεόρασης και ένα από τα χαρακτηριστικά πουλόβερ που φόραγε στην εκπομπή εκτίθεται στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν ως «θησαυρός της αμερικάνικης ιστορίας».

Το ενδιαφέρον για τον Rogers, ο οποίος πέθανε το 2003 στην ηλικία των 74 ετών, είναι αρκετά έντονο το τελευταίο διάστημα, καθώς σύντομα θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix το ντοκιμαντέρ «Won't You Be My Neighbor?» του Morgan Neville. Το «You Are My Friend» θα κάνει την πρεμιέρα του στις αμερικάνικες αίθουσες τον Οκτώβριου του 2019.