Πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής Charles Aznavour

charles-aznavour Lionel Cironneau
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο «Frank Sinatra της Γαλλίας» είχε ηχογραφήσει πάνω από 1.200 τραγούδια στην πλούσια καριέρα του που κράτησε οχτώ δεκαετίες.

Ανακοινώθηκε ο θάνατος του Charles Aznavour στην ηλικία των 94 ετών. Ο Γάλλος τραγουδιστής με καταγωγή από την Αρμενία είχε πουλήσει πάνω από 180 εκατομμύρια δίσκους και εμφανίστηκε σε πάνω από 60 ταινίες στην καριέρα του.

Πιο γνωστή επιτυχία του Aznavour ήταν το «She» που κυκλοφόρησε το 1974, ενώ το CNN τον είχε ανακηρύξει ως «entertainer του αιώνα» το 1998 και απέκτησε το δικό του αστέρι στο «Walk of Fame» του Χόλυγουντ το 2017. Στη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, που κράτησε περίπου οχτώ δεκαετίες, ηχογράφησε πάνω από 1.200 τραγούδια σε επτά διαφορετικές γλώσσες, ενώ έπαιξε σε 94 χώρες.

Wikipedia

Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924 από Αρμένιους γονείς οι οποίοι κατέφυγαν στη Γαλλία μετά τη γενοκτονία στη χώρα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Οι στίχοι του Aznavour ήταν συχνά επηρεασμένοι από τα φτωχικά και δύσκολα χρόνια που έζησε μεγαλώνοντας ως πρόσφυγας στη Γαλλία.

Συχνά εμφανιζόταν σε επίσημες τελετές για αρχηγούς κρατών, βασιλικών οικογενειών, αλλά και του Πάπα, καθώς και σε εκδηλώσεις για ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ο Aznavour είχε αναπτύξει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο και ίδρυσε μια οργάνωση μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε την Αρμενία το 1988.

AP

Το 2009 διορίστηκε πρεσβευτής της Αρμενίας στην Ελβετία καθώς και αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη. Παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε έξι παιδιά.