Το κίνημα του Bauhaus επιστρέφει

bauhaus-1
ΤΡΙΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Yπάρχουν κινήματα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής που δεν ξεχάστηκαν ποτέ από τους αυθεντικούς δημιουργούς τού τότε και του τώρα. Πάμε να ξαναθυμηθούμε τον Bauhaus;

Aπό τη στιγμή που βλέπεις ξανά ένα κίνημα στις επιδείξεις μόδας, στα περιοδικά, στις διαφημίσεις, ξέρεις ότι θα το δεις σε αρκετές εκδοχές του για τους επόμενους έξι μήνες τουλάχιστον.

Αυτή η σεζόν λοιπόν που έχει μόλις ξεκινήσει, θα είναι αφιερωμένη στο κίνημα του Bauhaus, ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Αρκεί να θελήσουμε να ανακαλύψουμε ακόμη και στον κόσμο του ντιζάιν γραμμές απόλυτα λειτουργικές, μαζί με γεωμετρικές φόρμες, χρώματα και καθαρές αποχρώσεις.

Ή εκεί όπου η τέχνη συναντά το χειροποίητο στοιχείο. Μετά την Γερμανία του 1919 και τον αρχιτέκτονα Walter Grapius, είναι η στιγμή να προσθέσουμε τις κατάλληλες πινελιές στον χώρο που ζούμε και αναπνέουμε, για να έχουμε μια πνοή από το χθες, με δυναμική και άποψη.

Αν δούμε το Daybed με την υπογραφή Pierre Paulin για την Ligne Roset, θα έχουμε ακριβώς εικόνα για αυτό που αναζητάμε για το χειμωνιάτικο ντιζάιν, σε έναν καναπέ-κρεβάτι με αυστηρές γεωμετρικές γραμμές. Και να το εμπλουτίσουμε με την ανάγνωση της Mary Katrantzou σε ένα φόρεμα που «φωνάζει» Bauhaus. Ακούει κανείς;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com