Το «Black Mirror» επιστρέφει τον Δεκέμβριο

black-mirror
ΤΡΙΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οι θεατές της σειράς θα μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη της υπόθεσης σε ένα από τα επεισόδια του πέμπτου κύκλου.

Η σκοτεινή σειρά επιστημονικής φαντασίας «Black Mirror» που δημιούργησε ο Charlie Brooker αναμένεται να επιστρέψει για μια πέμπτη σεζόν τον Δεκέμβριο. Η αποκάλυψη έγινε σε πρόσφατο άρθρο του Bloomberg, το οποίο εξηγεί πως τα επεισόδια θα γίνουν διαθέσιμα μέσω Netflix, όπως έγινε πέρσι με τον τέταρτο κύκλο που έκανε πρεμιέρα στις 29 Δεκεμβρίου.

Το άρθρο όμως αναφέρει πως ένα από τα επεισόδια της σειράς θα εκμεταλλευτεί τις διαδραστικές δυνατότητες της πλατφόρμας του Netflix. Πιο συγκεκριμένα οι θεατές θα μπορούν να κάνουν επιλογές για τους πρωταγωνιστές, επηρεάζοντας έτσι και τη εξέλιξη της υπόθεσης.

Η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη, άλλωστε κάτι τέτοιο έχει συμβεί στο παρελθόν και στην ελληνική τηλεόραση με την σειρά «Εσύ αποφασίζεις», όπου οι θεατές ψήφιζαν τηλεφωνικά για να αποφασίσουν την εξέλιξη του εκάστοτε επεισοδίου. Οι δυνατότητες όμως που προσφέρει το Netflix είναι σαφώς περισσότερες και λαμβάνοντας υπόψη τα δύσκολα διλήμματα με τα οποία οι ήρωες της σειράς συχνά αντιμετωπίζουν, το φιλόδοξο επεισόδιο σίγουρα θα ξεχωρίσει.

Το Netflix έχει γενικότερα σχέδια για διαδραστικά επεισόδια, με στόχο να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο από τους ανταγωνιστές του, όπως το Amazon, το Hulu, το YouTube και τις επερχόμενες υπηρεσίες της Apple και της Disney, και ήδη έχει πειραματιστεί σε παιδικές animated σειρές, όπως στο «Puss in Book». Εκεί, στην αρχή ενός επεισοδίου, ο θεατής πρέπει να επιλέξει εάν ο ήρωας γάτος θα πολεμήσει έναν θεό ή ένα δέντρο. Αφού ολοκληρωθεί το επεισόδιο, ο θεατής τότε μπορεί να το ξαναδεί επιλέγοντας ένα άλλο σενάριο.