Φτιάξτε το πιο πράσινο smoothie αποτοξίνωσης

prasino-smoothie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Σίγουρα δεν αρκεί μόνο ένα smoothie να μας χαρίσει υγεία και αποτοξίνωση, αν δεν ακολουθούμε καθημερινά έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, που θα μας βοηθήσει να παραμένουμε υγιείς και με ενέργεια. Σε αυτό το πλαίσιο, το παρακάτω smoothie θα συμβάλλει με τον τρόπο του και είναι ταυτόχρονα πολύ γευστικό και αναζωογονητικό.

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε συγκεκριμένες στερητικές, αποτοξινωτικές δίαιτες μόνο με χυμούς για ημέρες, προκειμένου να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. Το συκώτι σας δουλεύει νυχθημερόν γι’ αυτό. Η μόνη «αποτοξινωτική δίαιτα» που θα άξιζε τον κόπο να κάνετε, θα ήταν αυτή που περιορίζει μόνιμα τα επεξεργασμένα προϊόντα, τα πολύ λιπαρά και ζαχαρώδη τρόφιμα και τα αντικαθιστά με πλήρεις τροφές, ολικής άλεσης, μη επεξεργασμένες, φρούτα και λαχανικά. Το λεγόμενο clean eating θα είχε ευεργετική επίδραση στις τιμές του σακχάρου και των δεικτών καρδιαγγειακής υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, μπορείτε να προσθέσετε και ένα εξαιρετικό smoothie με κόλιανδρο, το οποίο βοηθά στην αποβολή των βαρέων μετάλλων, φύλλα παντζαριού πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιμικροβιακό τζίντζερ, αντιοξειδωτικό γκρέιπφρουτ και πλούσια σε πρωτεΐνη γύρη μελισσών.

Για 2 μερίδες θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε κύβους
1 ξυλάκι κανέλας σπασμένο
2 κ.γ. γύρη μελισσών
½ γκρέιπφρουτ καθαρισμένο και κομμένο στα 4
1½ φλιτζάνι φύλλα παντζαριού
2 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο δοχείο αναμείξτε το νερό, το τζίντζερ, την κανέλα και τη γύρη. Καλύψτε το και αφήστε τα να εμποτίσουν το νερό για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα, μέσα στο ψυγείο. Έπειτα σουρώστε και πάρτε το υγρό.

Βάλτε το υγρό που σουρώσατε στο μπλέντερ και προσθέστε το γκρέιπφρουτ, τα φύλλα από το παντζάρι και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να γίνει απαλό. Σερβίρετε σε ποτήρι με πάγο και απολαύστε το, φυλάσσοντας ό,τι περισσέψει στο ψυγείο. Αν θέλετε να αυξήσετε τα καλά λιπαρά του, μπορείτε να προσθέσετε αβοκάντο ή λίγο λάδι καρύδας.