Ο Michael Jackson ήθελε να υποδυθεί τον James Bond

michael-Jackson Cliff Schiappa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Γνωστός ατζέντης του Χόλυγουντ αποκάλυψε πως ο «Βασιλιάς της Pop» ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες δράσης.

Τον τελευταίο καιρό έχει φουντώσει η φημολογία για τον διάδοχο του Daniel Craig στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, με τον Idris Elba να θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον ρόλο. Η παραγωγός των ταινιών μάλιστα φέρεται να έχει εκφράσει την άποψη πως έχει έρθει η ώρα για έναν «007» που δεν είναι λευκός.

Σύμφωνα όμως με την αυτοβιογραφία του γνωστού χολιγουντιανού ατζέντη, Michael Ovitz, ο πρώτος μαύρος James Bond θα μπορούσε να είναι ο Michael Jackson. Όπως εξηγεί ο Ovitz, τη δεκαετία του 1980 ο «Βασιλιάς της Pop» του είχε εκφράσει την επιθυμία του να πρωταγωνιστήσει σε ταινία δράσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο σπίτι του Ovitz στο Λος Άντζελες, ο ατζέντης και συνεργάτης του, Ron Meyer δυσκολεύτηκαν να πάρουν τον Jackson στα σοβαρά, καθώς πριν τους εκφράσει την επιθυμία του, του έπεσε το καπέλο μέσα σε ένα πιάτο με γουακαμόλε. Ο Jackson όμως συνέχισε να τους μιλά ακάθεκτος, έχοντας πια την μεξικάνικη σάλτσα στο καπέλο.

Shutterstock / Greg Allen

Κάποια στιγμή το γουακαμόλε έσταξε από το καπέλο του Jackson και οι δύο ατζέντηδες ξέσπασαν σε γέλια. Ο Ovitz στη συνέχεια βρήκε τον Jackson για να απολογηθεί. Αφού δέχτηκε τις εξηγήσεις του ατζέντη, ο Jackson τόνισε πως θέλει να παίξει τον θρυλικό Bond.

Ο Ovitz γράφει πως δεν γέλασε εκείνη την φορά, αλλά ότι έπρεπε να του εξηγήσει με τρόπο πως κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, χωρίς να τον στενοχωρήσει. Έτσι λοιπόν του εξήγησε πως ήταν «πολύ ευαίσθητος» και δεν είχε την απαραίτητη σωματική διάπλαση για να γίνει πιστικός ως αστέρας ταινιών δράσης. Ο Jackson δεν κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρ;o του, αλλά πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «The Wiz» και το «Moonwalker», ενώ εμφανίστηκε στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2» και το «Άνδρες με τα μαύρα 2».