Ταξιδεύουμε σε 10 από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου

kappadokia-tourkia
ΤΡΙΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Αν και το να εντοπίσει κανείς τα πιο όμορφα μέρη στον πλανήτη δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση, ούτε μπορεί να είναι αντικειμενική, παρ’ όλα αυτά κάποια ξεχωρίζουν για τα χρώματά τους, τη μοναδικότητά τους και αξίζει σίγουρα να τα δούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας από κοντά.

Καππαδοκία, Τουρκία
Η Καππαδοκία είναι μια περιοχή της Τουρκίας όπου ολόκληρες πόλεις έχουν σμιλευτεί στους βράχους και αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα μαγικό θέαμα. Όταν μάλιστα ο ουρανός γεμίζει με αερόστατα, από τα οποία μπορείτε να την θαυμάσετε από ψηλά, τότε το επίπεδο ομορφιάς και μοναδικότητάς της ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά.

Arashiyama, Κιότο, Ιαπωνία
Η ήρεμη ομορφιά του δάσους από μπαμπού στην περιοχή Arashiyama είναι κάτι που αν το ζήσει κάποιος, δεν το ξεχνά εύκολα. Γι’ αυτό άλλωστε και το μέρος είναι από τα πιο αγαπημένα στο Pinterest.

Mù Cang Chải, Βιετνάμ
Το Mù Cang Chải αποτελεί ένα από τα πιο αποστομωτικά μέρη του Βιετνάμ, γεμάτο φυτείες ρυζιού με ορεινό φόντο τριγύρω και χρώματα που θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής.

Vatnajökull, Ισλανδία
Ο μεγαλύτερος παγετώνας της χώρας είναι ταυτόχρονα και από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα αξιοθέατά της. Το τοπίο κάτω από τον παγετώνα είναι σαν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος, με σπηλιές από πάγο, φαράγγια και ηφαίστεια κι όποιος έχει βρεθεί εκεί, ξέρει ότι πρόκειται για θέαμα που δεν θα αντικρίσει ξανά στη ζωή του.

Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος
Αποτελούν από τα πιο διάσημα και πιο παλιά σωζόμενα κτίρια της ανθρωπότητας και είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου, με κατασκευή που χρονολογείται στο 2580 π.Χ. Βρίσκονται στη Νεκρόπολη της Γκίζας και το σύμπλεγμα θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ.

Δέλτα του Okavango, Μποτσουάνα
Ένα τεράστιο δέλτα του ποταμού Okavango στην Μποτσουάνα της Νότιας Αφρικής μοιάζει με Κήπο της Εδέμ πάνω στη γη. Εκεί μπορεί να δει κάποιος ζέβρες, βουβάλια, ρινόκερους και γατόπαρδους να τριγυρνούν ελεύθερα.  

Ashikaga Flower Park, Ιαπωνία
Σε ένα από τα πιο εκθαμβωτικά πάρκα του πλανήτη, θα συναντήσετε τα μοναδικά δέντρα γλυσίνας να ανθίζουν για μερικές εβδομάδες κάθε άνοιξη, μετατρέποντας το πάρκο σε μια χρωματική παλέτα παστέλ ροζ και μοβ αποχρώσεων.

Paro Taktsang, Μπουτάν
Γνωστό και ως το μοναστήρι-«Φωλιά του Τίγρη», μοιάζει να «κρέμεται» στην πλαγιά ενός λόφου στα 3048 μέτρα από το έδαφος. Κι αν το πολύπλοκο αυτό συγκρότημα ναών δεν σας συγκλονίζει από μόνο του, η θέα από την κοιλάδα Paro σίγουρα θα τα καταφέρει.  

Βενετία, Ιταλία
Ίσως από τα μέρη που πιο εύκολα μπορεί να επισκεφτεί κάποιος, κάτι που δεν σημαίνει ότι υστερεί σε ομορφιά και μοναδικότητα. Μια πόλη με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο, κανάλια και γόνδολες εκεί που θα περίμενες δρόμους και τσιμέντο, η Βενετία έχει πράγματι κάτι πολύ γοητευτικό και μαγευτικό στην ατμόσφαιρά της.

Λιβάδια Μοραβίας, Τσέχικη Δημοκρατία
Εκ πρώτης όψεως μοιάζει περισσότερο με καλλιτεχνικό έργο κάποιου ελαιογράφου, αλλά η εικόνα που βλέπετε με αυτούς τους πρασινοκίτρινους λόφους είναι πραγματική. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που η φύση «ζωγραφίζει» κάπου στα ανατολικά της χώρας.