Η live-action σειρά «Star Wars» του Jon Favreau θα έχει άρωμα western

star-wars-boba-fett
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το «The Mandolorian» θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη παραγωγή της Disney για την πλατφόρμα streaming που ετοιμάζει.

Ο Jon Favreau αποκάλυψε πολλά στοιχεία αναφορικά με την live-action τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει για τον μαγικό γαλαξία των ταινιών «Star Wars». Σύμφωνα με ανάρτηση του σκηνοθέτη στο Instagram, η σειρά θα λέγεται «The Mandalorian» και θα διαδραματίζεται ανάμεσα στην original και τη νέα τριλογία του J.J. Abrams.

«Μετά τις ιστορίες των Jango και Boba Fett, ένας άλλος πολεμιστής εμφανίζεται στο σύμπαν των “Star Wars”. Το “The Mandalorian” διαδραματίζεται μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας και πριν την εμφάνιση του Πρώτου Τάγματος. Θα ακολουθήσουμε τα ταξίδια ενός μοναχικού πιστολέρο στις ακριτικές περιοχές του γαλαξία, μακριά από την εξουσία της Νέας Πολιτείας…», έγραψε ο Favreau στην ανάρτησή του. Λίγο αργότερα, η Lucasfilm έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα της σειράς.

Lucasfilm

Η ταυτότητα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα της σειράς παραμένει άγνωστη.

Η live-action σειρά λοιπόν θα επιχειρήσει να δώσει περισσότερα στοιχεία για το πώς άλλαξε ο κόσμος των «Star Wars» στα 30 χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στις δύο τριλογίες. Παράλληλα, η σειρά φαίνεται πως θα θυμίζει περισσότερο western και θα εστιάσει περισσότερο στον «υπόκοσμο» του μακρινού γαλαξία, όπως αντίστοιχα στο πρόσφατο «Solo», όπου οι εγκληματικές οργανώσεις ήταν στο προσκήνιο.

Στον κόσμο των «Star Wars», οι Mandalorians είναι μια αρχαία πολεμοχαρής φυλή, η οποία αποτέλεσε τον φόβο και τρόμο όλου του γαλαξία. Αφού κατέλαβαν μεγάλο μέρος του γαλαξία και τα «έβαλαν» με τους Jedi, τελικά νικήθηκαν. Μετά την συντριπτική ήττα τους και έχοντας χάσει τον ηγέτη τους, οι εναπομείναντες Mandalorians διασκορπίστηκαν και πολλοί έγιναν μισθοφόροι και κυνηγοί επικηρυγμένων. Ο πιο γνωστός Mandalorian στην «σύγχρονη» εποχή των «Star Wars» ήταν ο Boba Fett – κλώνος του Jango Fett – του οποίου η τύχη όμως αγνοείται μετά το έκτο επεισόδιο της σειράς ταινιών, την «Επιστροφή των Τζεντάι».

Random House

Οι Mandalorians έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ιστορία του γαλαξία.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα φτάσει η νέα σειρά, αλλά η Disney έχει σχεδιάσει να λανσάρει την πλατφόρμα streaming της στο τέλος του 2019. Στόχος της εταιρείας είναι να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Netflix, Amazon, YouTube, αλλά και Apple.