Θα μπορούσε ο επόμενος James Bond να είναι γυναίκα;

James-bond-daniel-craig
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η παραγωγός του «007» απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας πως ορισμένα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ στο «DNA» του χαρακτήρα.

Η παραγωγή της 25ης ταινίας με τον James Bond μπορεί να έχει ξαναπάρει μπρος μετά την αντικατάσταση του Danny Boyle από τον Joji Fukanaga, αλλά η συζήτηση σχετικά με τον διάδοχο του Daniel Craig δεν έχει κοπάσει. Ο Idris Elba φαίνεται πως είναι το φαβορί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο – σπάζοντας έτσι την παράδοση που θέλει τον μυστικό πράκτορα να είναι λευκός – αλλά γιατί όχι και μια γυναίκα; Άλλωστε ο Steven Spielberg έχει δηλώσει πως ο Ιντιάνα Τζόουνς θα μπορούσε να είναι γυναίκα στο μέλλον, οπότε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην περίπτωση του James Bond.

Unimedia Images/REX/Shutterstock

Η Barbara Broccoli θεωρεί πως είναι προτιμότερο να δημιουργηθούν περισσότεροι γυναικείοι χαρακτήρες που θα παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στην πλοκή των ταινιών.

Η παραγωγός των ταινιών του «007», Barbara Broccoli, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ποτέ. «Ο Μποντ είναι άνδρας, είναι ανδρικός χαρακτήρας. Γράφτηκε ως άνδρας και νομίζω πως μάλλον θα παραμείνει άνδρας» δήλωσε η Broccoli σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε στον Guardian. Όπως εξήγησε στη συνέχεια «Δεν χρειάζεται να μετατρέπονται όλοι οι ανδρικοί χαρακτήρες σε γυναικείους, ας δημιουργήσουμε περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες και να κάνουμε την ιστορία να χωρέσει αυτούς τους γυναικείους χαρακτήρες».

silverhub/REX/Shutterstock / Tom Buchanan

O Daniel Craig έχει συμφωνήσει να παίξει τον ρόλο του «007» για μια πέμπτη και τελευταία φορά.

Αναφορικά με την κριτική που έχει ασκηθεί στον χαρακτήρα του Μποντ, ως ιδιαίτερα σοβινιστής, η παραγωγός παραδέχτηκε πως «ορισμένα πράγματα στο DNA του μάλλον δεν θα αλλάξουν ποτέ», καθώς δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950. «Αλλά δείτε πώς έχει αλλάξει ο κόσμος. Νομίζω πως ο Μποντ τα έχει καταφέρει και έχει αλλάξει με τους καιρούς. Έχω προσπαθήσει να κάνω το κομμάτι μου και θεωρώ πως ειδικά οι ταινίες με τον Daniel [Craig] έχουν γίνουν πιο σύγχρονες αναφορικά με το πώς προσεγγίζονται οι γυναίκες» δήλωσε στη συνέχεια.