Αποκαλυπτήρια για το άγαλμα του Chris Cornell στην πόλη του Σιάτλ

soundgarden-chris-cornell Joe Papeo
ΤΡΙΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο χαρισματικός frontman των Soundgarden και Audioslave πέθανε τον Μάιο του 2017.

Ο ξαφνικός θάνατος του Chris Cornell τον Μάιο του 2017 σκόρπισε μεγάλη θλίψη στον κόσμο της μουσικής, καθώς υπήρξε μια από τις ηγετικές μορφές του grunge κινήματος. Η επίδρασή του, όχι μόνο στην πόλη του Σιάτλ, αλλά παγκοσμίως, ήταν τεράστια και η σύζυγός του, Vicky Cornell, θέλησε να τιμήσει τη συνεισφορά του με ένα χάλκινο άγαλμα που φιλοτέχνησε ο Nick Marras και εκτίθεται έξω από μουσείο pop κουλτούρας (MoPOP) της πόλης.

«Ήθελα να τον γιορτάσω και να τον τιμήσω, να απαθανατίσω τη συνεισφορά του στην ιστορία της μουσικής και των τεχνών, στην φιλανθρωπία, στη γενέτειρά του όπου άφησε το πρώτο του στίγμα. Είναι μια πραγματικά μοναδική πόλη – η οποία τον προσδιόρισε – αλλά νιώθω επίσης πως τον ώθησε να δημιουργήσει αυτό το κίνημα το οποία θα επηρέαζε την pop μουσική για πάντα» δήλωσε η χήρα του μουσικού Vicky Cornell στην Seattle Times.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος είχαν προγραμματιστεί αρχικά για τις 29 Αυγούστου, αλλά η εκδήλωση αναβλήθηκε, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες για την υποδοχή ενός μεγαλύτερου κοινού. Μετά την επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, το μουσείο διοργάνωσε ειδική προβολή της συναυλίας που έδωσε ο Cornell με τους Soundgarden στο Wiltern το 2013.

«Ως καλλιτέχνης, ο σύζυγός μου δεν ήταν μόνο μια από τις μεγαλύτερες φωνές στην ιστορία της rock, αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους και πιο παραγωγικούς ποιητές της γενιάς του – η συνεισφορά του στη μουσική γέννησε ένα κίνημα το οποίο θα άφηνε ανεξίτηλο σημάδι στην pop μουσική για πάντα. Το μόνο λογικό ήταν να δωρίσω αυτό το άγαλμα στο MoPOP για την αφοσίωση στις ιδέες και τα ρίσκα που τροφοδοτούν τη σύγχρονη λαϊκή κουλτούρα» συμπλήρωσε με ανακοίνωσή της η Cornell.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του MoPOP, Jasen Emmons, ευχαρίστησε τη Vicky Cornell για τη δωρεά και χαρακτήρισε τον Chris Cornell ως «μια από τις πιο δυνατές και σημαντικές φωνές» στη σύγχρονη μουσική με τεράστιο αντίκτυπο σε γενιές ανά τον κόσμο.