Ανέκδοτες φωτογραφίες των Beatles στο σφυρί

beatles Sharok Hatami
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οι φωτογραφίες πάρθηκαν στα γυρίσματα του musical «Βοήθεια…οι Beatles» που κυκλοφόρησε το 1965.

Μια σειρά ανέκδοτων φωτογραφιών των Beatles από τα γυρίσματα της ταινίας «Βοήθεια… οι Beatles» πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό, μαζί με πολλά άλλα αναμνηστικά του βρετανικού συγκροτήματος. Οι 124 φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 1965 από τον Γερμανό φωτογράφο, Bernd Kappelmeyer, στο Όμπερτραουν της Αυστρίας.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου στο Μέρσισαϊντ της Αγγλίας από την Omega Auctions και η συλλογή περιλαμβάνει πλήθος άλλων αναμνηστικών όπως σπάνιους δίσκους, μια πρωτότυπη πινακίδα από το θρυλικό Abbey Road, καθώς και σχέδια των κουστουμιών που φόρεσαν οι Beatles στο εξώφυλλο του «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

Περισσότερες πληροφορίες για τα αντικείμενα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Omega Auctions.

REX/Shutterstock

To κωμικό musical «Βοήθεια… οι Beatles» κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1965 σε σκηνοθεσία του Richard Lester και σενάριο των Marc Behm και Charles Wood. Στην ταινία ο Ringo Starr αποκτά ένα μυστηριώδες δαχτυλίδι και άθελά του βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σατανικής αίρεσης που έχει σκοπό να τον θυσιάσει.

Την ίδια περίοδο οι Beatles κυκλοφόρησαν το άλμπουμ με τίτλο «Help!», το οποίο αποτέλεσε το soundtrack, με επτά από τα τραγούδια – όπως τα singles «Help!» και «Ticket to Ride» να εμφανίζονται στην ταινία. Λόγω της φύσης του δίσκου, το άλμπουμ συνήθως δεν θεωρείται από τα πιο κλασσικές ή απαραίτητες κυκλοφορίες των Beatles, παρόλα αυτά αποτελεί το «πρώτο μεγάλο βήμα» του συγκροτήματος.