Η φετινή Black Friday απαιτεί μια βόλτα σε δισκάδικο

diskadiko-record-store-binulio Marc Femenia
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Στις αποκλειστικές κυκλοφορίες για το event του Record Store Day περιλαμβάνονται δίσκοι των OutKast, Weezer και του «Stranger Things».

Το βινύλιο έχει επιστρέψει για τα καλά στις προτιμήσεις των μουσικόφιλων ανά τον κόσμο, με τις πωλήσεις δίσκων να αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο. Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός είναι ότι η παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων έχει γίνει πλέον θεσμός, όπως αντίστοιχα έχουν καθιερωθεί πολλά άλλα events.

Οι ιδρυτές του Record Store Day ανακοίνωσαν για φέτος μια ειδική διοργάνωση για την Black Friday, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου. Όπως και στο κεντρικό event που λαμβάνει χώρα τον Απρίλιο κάθε χρόνο, έτσι και στην «φθινοπωρινή» του έκδοση οι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ειδικές εκδόσεις παλιών και νέων δίσκων, αρκεί να επισκεφτούν ένα δισκάδικο.

Shutterstock

Θα υπάρχουν τρεις «κατηγορίες» κυκλοφοριών: τα «Exclusives» που θα διατίθενται αποκλειστικά σε ανεξάρτητα δισκάδικα, τα «RSD First» που αρχικά θα πουληθούν σε ανεξάρτητα σε δισκάδικα, αλλά στη συνέχεια μπορεί να εμφανιστούν σε διαδικτυακά καταστήματα, καθώς και τα «Small Run/Regional List» που περιλαμβάνει δίσκους που θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά σε συγκεκριμένες περιοχές και καταστήματα.

Ανάμεσα στα highlights των φετινών κυκλοφοριών είναι το «Rosa Parks» από τους OutKast, η διασκευή του «Africa» των Toto από τους Weezer, το picture disc του επερχόμενου άλμπουμ των Smashing Pumpkins και το «Stranger Things: Halloween Sounds Of The Upside Down» από τους Kyle Dixon και Michael Stein των S U R V I V E, μεταξύ άλλων. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των φετινών κυκλοφοριών στην επίσημη ιστοσελίδα του Record Store Day.