Οι παραγωγοί του «Game Of Thrones» αποφεύγουν τα spoilers με χρήση drones

game-of-thrones
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το HBO δανείστηκε τεχνολογία της αστυνομίας για να αποφύγει διαρροές και spoilers στα γυρίσματα του όγδοου κύκλου της επικής σειράς.

Το HBO είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα διαρροών στον έβδομο κύκλο του «Game Of Thrones», οπότε έλαβαν δραστικά μέτρα για να αποφύγουν κάτι τέτοιο στην όγδοη και τελευταία σεζόν της σειράς. Πρόσφατα έγινε γνωστό πως γυρίστηκαν εναλλακτικά φινάλε στη σειρά, ενώ ο Nikolaj Coster-Waldau αποκάλυψε πως τα ψηφιακά σενάρια των ηθοποιών αυτοκαταστρέφονταν.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Sophie Turner στο περιθώριο του New York Comic Con, το HBO πήρε κι άλλα μέτρα για να αποφύγει τις διαρροές και spoilers. Πιο συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό δίκτυο χρησιμοποίησε ένα ειδικό δίκτυο κατά των drones για να προφυλαχτεί η παραγωγή από τις ιπτάμενες κάμερες των παπαράτσι.

HBO

Όπως εξήγησε η ηθοποιός, το σύστημα δημιουργεί «ένα πεδίο» γύρω από το σετ το οποίο ουσιαστικά «σκοτώνει» τα drones που πετούν μέσα σε αυτό, αποτρέποντας έτσι τη λήψη αεροφωτογραφιών. Η ίδια μάλιστα σχολίασε πως το μέτρο ασφαλείας θυμίζει πολύ τους X-Men.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Entertainment Weekly, η αστυνομία του Λος Άντζελες χρησιμοποιεί ένα αντίστοιχο σύστημα ασφαλείας τα τελευταία χρόνια για την προστασία παρελάσεων και άλλων εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συσκευή που θυμίζει όπλο το οποίο «πυροβολεί» και απενεργοποιεί τα drones σε εμβέλεια ενός περίπου χιλιομέτρου.