Ο Brad Pitt επιστρέφει στη συνέχεια του «World War Z»

world-war-z
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«World War Z»: Το καλοκαίρι του 2019 ξεκινούν τα γυρίσματα της συνέχειας με τον David Fincher να σκηνοθετεί.

Η ταινία τρόμου «World War Z» με τον Brad Pitt σημείωσε μεγάλη επιτυχία το 2013, αλλά η παραγωγή του σίκουελ έχει αντιμετωπίσει αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές. Σε αντίθεση όμως με τα ζόμπι της ταινίας, δυο παραγωγοί ισχυρίζονται πως το «World War Z 2» δεν έχει πεθάνει.

Σύμφωνα με δηλώσεις των παραγωγών, Dede Gardner και Jeremy Kleiner, στο Variety, τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2019. Παράλληλα επιβεβαίωσαν τις φήμες πως ο Brad Pitt θα επιστρέψει στον ρόλο του Gerry Lane και ότι ο David Fincher θα σκηνοθετήσει. Αναφορικά με το σενάριο που ετοιμάζει ο συγγραφέας του «Utopia», Dennis Kelly, σχολίασαν πως ακόμα το επεξεργάζονται και δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η πρώτη ταινία ήταν βασισμένη στον «οδηγό επιβίωσης» σε περίπτωση που εμφανιστούν ζόμπι που έγραψε ο Max Brooks και σημείωσε τεράστια επιτυχία, τόσο με τους κριτικούς για την ερμηνεία του Brad Pitt και την ρεαλιστική προσέγγιση στα ζόμπι, όσο και με το κοινό, με τις παγκόσμιες εισπράξεις να υπολογίζονται στα 540 εκατομμύρια δολάρια.

Η Paramount έχει σχέδια για μια τριλογία, αντλώντας έμπνευση τόσο από τις ταινίες του Jason Bourne με τον Matt Damon, όσο και την τηλεοπτική σειρά του AMC, «The Walking Dead». Το στούντιο παραγωγής είχε έρθει σε συμφωνία με τον Juan Antonio Bayona για τη σκηνοθεσία το 2013, αλλά με την παραγωγή να έχει «κολλήσει», ο σκηνοθέτης αποχώρησε δύο χρόνια αργότερα. Οι διαπραγματεύσεις με τον David Fincher ξεκίνησαν το 2016 και τελικά ο σκηνοθέτης συμφώνησε να αναλάβει το σίκουελ, μετά την παραγωγή του «Mindhunter».