Ξαναζούμε τα eighties στο ντιζάιν του σπιτιού μας

retro-diakosmisi-spiti-tileorasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Είναι η πιο παρεξηγημένη δεκαετία, τα έχουμε πει αυτά. Αλλά κάτι τέτοιο δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να την αξιοποιήσουμε σήμερα σωστά, με γνώση και αποκωδικοποίηση.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Να δούμε πώς μπορούμε ανέξοδα και απλά, να προσθέσουμε ορισμένες πινελιές, δανεικές από τα eighties. Ας ξεκινήσουμε από μια λευκή φλοκάτη και μια ντισκομπάλα, για να αποκτήσουμε ειδικά εφέ στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα, ανάλογα με τη διάθεση.

Και στη συνέχεια μπορούμε να αναζητήσουμε ένα παλιό τρανζίστορ, ένα ραδιόφωνο, ένα κασετόφωνο, ένα βίντεο, για να είμαστε ρετρό με άποψη.

Δεν τα κρύβουμε. Τα εκθέτουμε με ενθουσιασμό, κι αν έχουμε κι ένα ζευγάρι δερμάτινα μποτάκια με ρόδες, πατίνια με ουράνιο τόξο, ακόμη καλύτερα, γιατί μπορούμε να τα βάλουμε μέσα σε μια διάφανη προθήκη από πλέξιγκλας και να δημιουργήσουμε ένα μίνι έργο τέχνης.

Οπότε έχουμε το κατάλληλο σάουντρακ, παλιμπαιδίζουμε, ακούμε μουσική δυνατά, στην ανάγκη με ακουστικά, προσθέτουμε ασημένιες λάμψεις και φωτορυθμικά και σταματάμε τον χρόνο. Flashdance κανείς;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com