Ο Johnny Depp ευχαριστεί την J.K Rowling για τη δημόσια στήριξη

Johnny-depp James Gourley
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο χολιγουντιανός αστέρας έχει κατηγορηθεί πρόσφατα πως κακοποιούσε την πρώην σύζυγό του, Amber Heard.

Η συμπεριφορά του Johnny Depp τους τελευταίες μήνες τον έχει φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω των δικαστικών περιπετειών του με τους πρώην ατζέντηδες και τον location manager της ταινίας «City Of Lies». Παράλληλα όμως ο ηθοποιός έχει κατηγορηθεί για κακοποίηση από την πρώην σύζυγό του, με θαυμαστές του «Χάρι Πότερ» να ζητούν την αποπομπή του από τον ρόλο του Γκρίντελβαλντ στις πρίκουελ ταινίες «Φανταστικά ζώα».

Αρχικά το κάστινγκ του Depp στον ρόλο του σατανικού μάγου στις πρίκουελ ταινίες είχε ενθουσιάσει τους θαυμαστές της σειράς, όμως το κλίμα άλλαξε δραματικά κατά τη διάρκεια παραγωγής της δεύτερης ταινίας. Τότε ήρθαν στο φως κατηγορίες για κακοποίηση από την πρώην σύζυγο του ηθοποιού, Amber Heard, με πολλούς μάλιστα να ζητούν από τους παραγωγούς να αντικαταστήσουν τον Depp. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στην περίπτωση του Kevin Spacey στο «Όλα τα λεφτά του κόσμου».

Η δεύτερη ταινία της πρίκουελ σειράς, το «Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ», θα κάνει την ελληνική πρεμιέρα του στις 15 Νοεμβρίου.

Τόσο η δημιουργός του «Χάρι Πότερ», J.K. Rowling, όσο και ο σκηνοθέτης των ταινιών, David Yates, υποστήριξαν δημόσια την επιλογή τους να διατηρήσουν τον Depp στο καστ, παρά τους ισχυρισμούς της Heard και την κατακραυγή. Η Rowling είχε εξηγήσει στο blog της πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Depp, αλλά αφού εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε να συνεχίσει μαζί του. Η συγγραφέας τόνισε πως αν και δεν μπορεί να μιλήσει ανοιχτά και με λεπτομέρειες για την υπόθεση, από σεβασμό στην ιδιωτικότητα των δύο πλευρών, θεωρεί το θέμα λήξαν.

«Θα είμαι ειλικρινής, ένιωσα άσχημα που η J.Κ έπρεπε να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα συναισθήματα του κόσμου εκεί έξω. Ένιωσα άσχημα που έπρεπε να το υποστεί» τόνισε ο Depp στο Entertainment Weekly. Στη συνέχεια υποστήριξε πως έχει κατηγορηθεί ψευδώς και για τον λόγο αυτό έχει καταθέσει μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας Sun για δυσφήμιση. «Η J.K. έχει δει τα αποδεικτικά στοιχεία οπότε ξέρει πως έχω κατηγορηθεί ψευδώς και για αυτό με έχει στηρίξει δημόσια. Εκείνη δεν παίρνει τα πράγματα ελαφρά τη καρδία. Δεν θα με στήριζε, εάν δεν ήξερε την αλήθεια» τόνισε ο 55χρονος ηθοποιός.