Charli XCX και Troye Sivan αποθεώνουν το «1999»

charli-xcx-troye-sivan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το ρετρό και γεμάτο νοσταλγία βιντεοκλίπ αποτίει φόρο τιμής στον «Τιτανικό», το «Matrix» και τις Spice Girls μεταξύ άλλων.

Η Charli XCX και ο Troye Sivan έδωσαν στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της νέας του συνεργασίας που δοξάζει τη δεκαετία του 1990, το «1999». Οι δύο τραγουδιστές είχαν ερμηνεύσει πρόσφατα το τραγούδι στην κοινή εμφάνισή τους στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, ενώ νωρίτερα είχαν αποκαλύψει το εξώφυλλο του single.

Δείτε το βιντεοκλίπ του «1999» 

Στο γεμάτο νοσταλγία βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησαν οι Ryan Staake και Charli XCX υπάρχουν αναφορές στις μεγάλες κινηματογραφικές και μουσικές επιτυχίες της εποχής, από τον «Τιτανικό» και το «Matrix», μέχρι τον Eminem και τις Spice Girls. Έτσι λοιπόν οι δύο τραγουδιστές «διασκευάζουν» χαρακτηριστικές σκηνές από τις ταινίες δίνοντας τον δικό τους χιουμοριστικό και αποθεωτικό τόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Charli XCX γεννήθηκε το 1992 και ο Sivan το 1995, οπότε οι αναμνήσεις τους από αυτή τη «χρυσή δεκαετία» ενδεχομένως να είναι σχετικά λίγες. Τελευταία κυκλοφορία της τραγουδίστριας από το Κέιμπριτζ ήταν το single «5 in the Morning» τον περασμένο Μάιο από το «Pop 2», ενώ ο Νοτιοαφρικανός μουσικός κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Bloom» τον Αύγουστο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το «1999».