Οι Beatles νίκησαν στο νήμα την Adele

beatles-adele
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» είναι το αγαπημένο άλμπουμ των Βρετανών.

Το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» ανακηρύχθηκε ως το αγαπημένο άλμπουμ των Βρετανών, σύμφωνα με τις στατιστικές της επίσημης αρχής καταγραφής των charts στη χώρα. Το εμβληματικό όγδοο άλμπουμ των «Σκαθαριών» μάλιστα ήταν το μοναδικό από τη δεκαετία του 1960 στην πρώτη δεκάδα της σχετικής λίστας, η οποία βασίζεται σε φυσικές πωλήσεις, downloads και streams.

Στην πρώτη θέση της δεκάδας βρέθηκε το άλμπουμ των Beatles με 5,34 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ σε μικρή απόσταση στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «21» της Adele με 5,11 εκατομμύρια πωλήσεις και στην τρίτη το «(What’s The Story) Morning Glory» των Oasis. Η πεντάδα έκλεισε με το «The Dark Side Of The Moon» των Pink Floyd και το «Thriller» του Michael Jackson, με 4,47 εκατομμύρια πωλήσεις το καθένα.

Shutterstock

Η επίσημη ανακοίνωση αποκαλύπτει το Top 40 των Βρετανών τα τελευταία 60 χρόνια και τονίζει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Τα περισσότερα άλμπουμ της λίστας κυκλοφόρησαν την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετηρίδας (14 συνολικά), ενώ πέντε άλμπουμ κυκλοφόρησαν στην παρούσα δεκαετία. Τέλος, 22 άλμπουμ της λίστας προέρχονται από σόλο καλλιτέχνες – 12 από άνδρες και 10 από γυναίκες – ενώ 18 από συγκροτήματα.

Παρά την υψηλή θέση των Pink Floyd στη λίστα, ο δίσκος τους δεν έπιασε ποτέ την πρώτη θέση των charts (όπως αντίστοιχα το «Bat Out Of Hell» του Meat Loaf και το «War Of The Worlds» του Jeff Wayne). Η λίστα συμπεριλαμβάνει 33 διαφορετικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, με τους Coldplay να έχουν τρεις δίσκους– το «A Rush Of Blood To The Head» στη 27η θέση, το «X&Y» στην 32η και το «Parachutes» στο 40ή θέση – ενώ η Adele, η Dido, ο Ed Sheeran, ο Michael Bublé και ο Michael Jackson είχαν από δυο συμμετοχές.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα επίσημα αποτελέσματα και το Top 40 πατώντας εδώ.