Νέος βανδαλισμός στο άγαλμα του David Bowie

david-bowie-agalma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το άγαλμα που έχει ανεγερθεί στο Έιλσμπουρι απεικονίζει την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ziggy Stardust.

Οι αστυνομικές αρχές του Έιλσμπουρι συνέλαβαν έναν 29χρονο άνδρα με την υποψία ότι βανδάλισε το άγαλμα του David Bowie με μπλε μπογιά. Το άγαλμα που φιλοτέχνησε ο Andrew Sinclair στήθηκε στο κέντρο της πόλης για να μνημονεύσει την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Bowie ως Ziggy Stardust τη δεκαετία του 1970.

Πρόκειται για τον δεύτερο βανδαλισμό στο άγαλμα, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο. Ο δράστης τότε είχε γράψει με σπρέι «ταΐστε πρώτα τους φτωχούς», αν και το κόστος κατασκευής του αγάλματος είχε καλυφθεί από δωρεές και επιχορηγήσεις.

«Ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Απλά μισώ τη σκόπιμη καταστροφή. Όλο το εγχείρημα οργανώθηκε από τους φανς για τους φανς – και για την οικογένεια και τη μνήμη του Bowie. Υπάρχει πολλή αγάπη και αφοσίωση, καθώς και πολύ σκληρή δουλειά» δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο ο Sinclair στο NME.

Ένας θαυμαστής του Bowie, ο Alex Laurent, ανακοίνωσε στη συνέχεια πως θα έκανε μια δωρεά ύψους 5.000 λιρών σε φιλανθρωπική οργάνωση για άστεγους, εφόσον ο άγνωστος δράστης απεκάλυπτε την ταυτότητά του και παραδινόταν στις αρχές.