Ο Rami Malek ερμηνεύει το «We Will Rock You» των Queen

bohemian-rhapsody
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το νέο απόσπασμα του «Bohemian Rhapsody» αποκαλύπτει τη σύλληψη και τη δημιουργία του εμβληματικού τραγουδιού.

Το «Bohemian Rhapsody» για τη ζωή του Freddie Mercury και την άνοδο των Queen θα κάνει την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες την 1 Νοεμβρίου και η εταιρεία παραγωγής έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο απόσπασμα της ταινίας, όπου ο Rami Malek ερμηνεύει το «We Will Rock You».

Στο νέο βίντεο από τη ταινία ο Brian May (Gwilym Lee) εξηγεί στον Mercury (Malek) πως θέλει να δώσει στον κόσμο «ένα τραγούδι που μπορούν να ερμηνεύσουν», προτού ξεκινήσουν να παίζουν το εμβληματικό beat του τραγουδιού με τα χέρια τους. «Φαντάσου…χιλιάδες άνθρωποι να κάνουν αυτό αρμονικά» λέει στη συνέχεια ο κιθαρίστας, με τον τραγουδιστή να ρωτά «ποιος είναι ο στίχος;». Το απόσπασμα τελειώνει με τους Queen να παίζουν την επιτυχία τους μπροστά από ένα τεράστιο πλήθος, που χτυπά τα πόδια του και παλαμάκια στον ρυθμό του τραγουδιού.

Το «We Will Rock You» γράφτηκε από τον κιθαρίστα Brian May το 1977 και συμπεριλαμβάνεται στο «News of the World». Πέραν του σόλο κιθάρας προς το τέλος του τραγουδιού, στο μεγαλύτερο μέρος ο Mercury τραγουδά a capella με συνοδεία τον ρυθμικό χτύπο ποδιών και χεριών. Στις συναυλίες τους όμως μέχρι τις αρχές του 1980 συνήθιζαν να παίζουν μια πιο γρήγορη εκδοχή του τραγουδιού με πλήρη ενορχήστρωση.

Μαζί με το «We Are The Champions», το «We Will Rock You» είναι ένα από τα γνωστά τραγούδια των Queen – έχοντας γίνει διασκευή από πολλούς καλλιτέχνες – από τους Warrant και την Linda Ronstadt μέχρι τον DJ Hurricane με τον Scott Weiland και το καστ του Glee, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις. Τα δύο τραγούδια ήταν μάλιστα τα τελευταία που έπαιξαν οι Queen στο Live Aid του 1985.