Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Ross Butler στην υπόθεση της Courtney Love

ross-butler Ruben Chamorro
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η χήρα του Kurt Cobain φέρεται να σχεδίαζε την απαγωγή και τον φόνο του πρώην συζύγου τής Frances Bean, για μια ακουστική κιθάρα.

Η πολύκροτη υπόθεση της ακουστικής κιθάρας του Kurt Cobain πήρε περίεργη τροπή τον περασμένο Ιούνιο, όταν έγινε γνωστό πως η Courtney Love αντιμετωπίζει πλέον σοβαρές κατηγορίες. Η Love φέρεται να σχεδίαζε την απαγωγή και τον ενδεχόμενο φόνο του Isaiah Silva – πρώην σύζυγο της Frances Bean Cobain, στον οποίο το δικαστήριο είχε επιδικάσει την κιθάρα μετά το διαζύγιο των δύο.

Στη μήνυση που κατέθεσε, ο Silva ισχυρίζεται πως η Love είχε τη στήριξη του μάνατζερ, Sam Lufti, και του ηθοποιού, Ross Butler. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισε το Blast, ο Butler αρνείται όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση και έχει ζητήσει να απορριφθεί η μήνυση του Silva.

AKM-GSI/ABACA

Η Frances Bean Cobain και ο Isaiah Silva χώρισαν το 2016.

Ο 28χρονος ηθοποιός παραδέχεται πως είχε πάει στο σπίτι του Silva τον Ιούνιο του 2016 όταν ο Lufti είχε παρατηρήσει πως είχε λάβει «ορισμένα ανησυχητικά μηνύματα». Όταν έφτασε, ο Butler ισχυρίζεται πως τα παράθυρα ήταν καλυμμένα με σεντόνια και άρχισε να χτυπάει ένας συναγερμός, με τον Silva να απαντά στην πόρτα. «Τότε μπήκα στο σπίτι και με υποδέχτηκε ήρεμα και φιλικά ο Silva. O Silva ήταν αδύναμος, ασθενικός και μύριζε άσχημα όπως και το ακατάστατο σπίτι» δήλωσε ο ηθοποιός.

«Ποτέ δεν μπήκα σε καμία συνωμοσία ή συμφώνησα να διαπράξω οποιοδήποτε έγκλημα κατά του Silva. Ποτέ δε συνωμότησα με οποιονδήποτε άλλο για να δολοφονήσω ή να απαγάγω τον Silva ή να πάρω στην κατοχή μου την κιθάρα που ο Silva ισχυρίζεται ότι η κυρία Cobain του έδωσε ως δώρο» τόνισε ο Butler στην κατάθεσή του.

Sipa Press/Rex Features

Ο Silva ισχυρίζεται πως η Love ήθελε να αποκτήσει πάση θυσία την ακουστική κιθάρα που του είχε δωρίσει η Cobain όσο ήταν παντρεμένοι.

Ο Silva από την πλευρά του ισχυρίζεται πως εκείνο το βράδυ η Courtney Love και οι συνεργοί της τον έδειραν, του πήραν το τηλέφωνο και στη συνέχεια τον έσυραν σε ένα όχημα που περίμενε έξω από το σπίτι. Ένας φίλος του Silva που βρισκόταν μαζί του στο σπίτι ειδοποίησε την αστυνομία και αφού κατάφερε να βγει έξω, μπλόκαρε τη διαφυγή του οχήματος με το αυτοκίνητό του.

Η Frances Bean Cobain παντρεύτηκε τον Silva to 2014, αλλά το ζευγάρι χώρισε μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2016.  Η κλασσική κιθάρα μάρκας Martin D-18E του 1959 που είχε χρησιμοποιήσει ο Kurt Cobain στις ηχογραφήσει του «MTV Unplugged» βρέθηκε στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης. Ο Silva ισχυριζόταν πως η Cobain του την είχε κάνει δώρο και πως βρισκόταν στην κατοχή του όταν εκείνη κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου. Το περασμένο έτος, η Frances Bean Cobain απαίτησε από το δικαστήριο να πιέσει τον Silva να της επιστρέψει την κιθάρα στο πλαίσιο του διακανονισμού. Τελικά όμως το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Silva.