Οι «Γάτες» του Andrew Lloyd Webber έρχονται να κατακτήσουν τη μεγάλη οθόνη

ian-mckellen-Jennifer-hudson-idris-elba-taylor-swift
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ian McKellen, Jennifer Hudson, Idris Elba και Taylor Swift θα πρωταγωνιστήσουν στην κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού musical.

Το πολυβραβευμένο και πρωτοποριακό musical του Andrew Lloyd Webber, «Γάτες», θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Tom Hooper, με ένα υπέρλαμπρο καστ. Στο εμβληματικό musical έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν οι Ian McKellen, Jennifer Hudson, James Corden και Taylor Swift, ενώ, σύμφωνα με άρθρο του Variety, ο Idris Elba βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Η συλλογή ποιημάτων «Old Possum’s Book of Practical Cats» του T.S. Eliot αποτελεί κύρια πηγή έμπνευσης για το musical, το οποίο εστιάζει σε μια φυλή γάτων  - τους Jellicles – που πρέπει να αποφασίσουν ποιος από όλους θα πάει στον «παράδεισο» ώστε να επιστρέψει με νέα ζωή. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1981 και έκτοτε αποτελεί μια από τις μια από τις μακροβιότερες παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ. Οι «Γάτες» του Lloyd Webber έχουν λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων του καλύτερου musical στα βραβεία Olivier και Tony.

Το 1998, ο David Mallet σκηνοθέτησε μια τηλεοπτική μεταφορά του musical, με τους Elaine Paige, John Mills, Ken Page και Rosemarie Ford στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο ίδιος ο Lloyd Webber είχε επιβλέψει την ενορχήστρωση της παραγωγής, με την βοήθεια της χορογράφου της παράστασης, Gillian Lynne.

Τα γυρίσματα της κινηματογραφικής εκδοχής της παράστασης θα ξεκινήσουν αφού οριστικοποιηθεί το καστ, ενώ οι παραγωγοί στοχεύουν σε μια πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2019.