Οι Foo Fighters επισκέφτηκαν τους Metallica πριν ξεκινήσει το «διάλειμμά» τους

metallica-foo-fighters
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Δεν ξέρω πότε θα βγει ο επόμενος δίσκος μας, αλλά νομίζω ξέρω τι πρέπει να κάνουμε» αποκάλυψε ο Dave Grohl.

Οι Foo Fighters έκαναν μια μικρή εμφάνιση στη sold out συναυλία των Metallica στο Μιλγουόκι την περασμένη Τρίτη, ενθουσιάζοντας το κοινό. Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο κωμικός Jim Breuer – ο οποίος άνοιξε για τους Metallica – βρέθηκε στον backstage χώρο με μια κάμερα.

Καθώς έκανε τη βόλτα του, ο Breuer άνοιξε μια πόρτα, για να αποκαλύψει τον Taylor Hawkins και τον Dave Grohl. «Δεν βρήκα τους Metallica, αλλά βρήκα…» δήλωσε στην κάμερά του ο Breuer προτού τη στρέψει στα δύο μέλη των Foo Fighters. Όπως αναμενόταν, η εμφάνιση των δύο μουσικών εξέπληξε ευχάριστα το κοινό των Metallica.

Τα δύο συγκροτήματα έχουν πολύ καλές σχέσεις και οι Foo Fighters έπαιξαν μια διασκευή των Metallica σε πρόσφατη συναυλία τους. Ο Grohl κάλεσε έναν δεκάχρονο θαυμαστή του επί σκηνής και τον ρώτησε εάν ξέρει να παίζει κιθάρα, με τον νεαρό να απαντά πως ξέρει «πολλά τραγούδια των Metallica». Τότε άρχισε να παίζει την εισαγωγή του «Enter Sandman» και οι Foo Fighters τον συνόδευσαν στη διασκευή.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας τους, οι Foo Fighters σκοπεύουν να κάνουν ένα διάλειμμα ώστε να ξεκινήσουν τη δουλειά πάνω στον επόμενο δίσκο τους. Μιλώντας στο Billboard, ο frontman των Foo Fighters εξήγησε: «Θέτεις αυτούς τους στόχους για τον εαυτό σου, να δεις αν μπορείς να το ξανακάνεις. Ακόμα και όταν σέρνεσαι προς την γραμμή του τερματισμού, ξέρεις πως είναι εκεί. Βρισκόμαστε στις τελευταίες συναυλίες της περιοδείας που κάνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και είμαι έτοιμος για ένα διάλειμμα, αλλά και έτοιμος να το ξανακάνω κάποια στιγμή».

Αναφορικά με τα μελλοντικά δισκογραφικά σχέδια των Foo Fighters, ο Grohl σχολίασε: «Όταν ξεκινάμε να φτιάχνουμε δίσκους, είναι σχεδόν σαν να μην μπορώ να ακούσω τα τραγούδια, αλλά μπορώ να τα δω στο μυαλό μου. Δεν διαβάζω μουσική, βλέπω την μουσική σαν σχήματα και σχέδια, οπότε μπορώ να δω τον επόμενο δίσκο, ξέρω πως υπάρχει άλλος ένας εκεί, δεν ξέρω πότε αλλά νομίζω ξέρω τι πρέπει να κάνουμε».