Courteney Cox και Katie Holmes μιλούν για την γυναικεία προοπτική στον κινηματογράφο

courteney-cox-katie-holmes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εμπνέουμε και να ενθαρρύνουμε γυναίκες να χρησιμοποιούν την φωνή τους».

Η Courteney Cox και η Katie Holmes ήταν ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα από τον χώρο του θεάματος που παρευρέθηκαν σε μια ειδική εκδήλωση και πρόγραμμα των Tribeca Enterprises και Chanel αφιερωμένη στις γυναίκες που εργάζονται στο χώρο του κινηματογράφου. Το τριήμερο workshop έδωσε σε πέντε γυναικείες ομάδες κινηματογραφιστών στήριξη και επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ μια από αυτές θα λάβει πλήρη χρηματοδότηση.

Τόσο η Cox (η οποία εκτελεί χρέη μέντορα στο πρόγραμμα φέτος) όσο και η Holmes (η οποία έχει παρευρεθεί σε πολλές αντίστοιχες εκδηλώσεις στο παρελθόν) τόνισαν την σημασία του κινήματος #MeToo για τις γυναίκες που εργάζονται στην βιομηχανία του θεάματος.

«Έχει έρθει η ώρα. Αγωνιζόμαστε και πλησιάζουμε έναν κόσμο που δεν είναι προκατειλημμένος απέναντι σε ένα φύλο, οπότε εκδηλώσεις σαν αυτή είναι ένας υπέροχος τρόπος για να συνεχιστεί εκείνη η ανάπτυξη για τις γυναίκες. Αποτελούμε το μισό του πληθυσμού. Προσφέρουμε μια απαραίτητη προοπτική στον κινηματογράφο και είναι ένας τρόπος να ακουστούν οι φωνές μας, κάτι το οποίο πραγματικά χρειαζόμαστε τώρα» δήλωσε η Cox στο Hollywood Reporter.

«Στηρίζω τις φωνές των νεαρών γυναικών και θεωρώ πως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εμπνέουμε και να ενθαρρύνουμε γυναίκες να χρησιμοποιούν την φωνή τους και να αφηγούνται τις ιστορίες τους. Αυτό από μόνο του είναι πολύ χειραφετικό ώστε να εκφράζουν τις προοπτικές και τις ιδέες τους» συμπλήρωσε η Holmes.

Η διευθύνων σύμβουλος της Tribeca Enterprises Jane Rosenthal σχολίασε πως η παρουσία και συμμετοχή σημαντικών ονομάτων στην εκδήλωσε ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων τις τελευταίες εβδομάδες. «Αν και αυτή η χρονιά ήταν γεμάτη από κοινωνικά κινήματα και γυναικεία χειραφέτηση, νιώθω σαν να πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Οπότε είμαι χαρούμενη που σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες εδώ, οι οποίες θέλουν κάνουν κάτι για αυτό» εξήγησε η Rosenthal.

Η συγγραφέας και ηθοποιός Jill Kargman από την πλευρά της στάθηκε στην συμβολική σημασία του χώρου όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, το Greenwich Hotel, όπου ο Harvey Weinstein φέρεται να είχε διαπράξει πολλές σεξουαλικές επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται. «Αυτή η εκδήλωση πέρσι έγινε την επόμενη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο Harvey Weinstein. Είναι πραγματικά καλό που έχει γυρίσει ο τροχός και έχουμε όλες αυτές τις γυναίκες εδώ στο ίδιο εστιατόριο μέσα στο Greenwich Hotel, όπου επιτέθηκε σε ανθρώπους. Είναι σαν μια γυναικεία εκδοχή των διαδηλώσεων Stonewall. Τίποτα δεν μας σταμάτα, πάντοτε θα εξεγειρόμαστε» υπογράμμισε η Kargman.