Οι πρωταγωνιστές του «Μεγάλου Λεμπόφσκι» ξανά μαζί

big-lebowski
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Jeff Bridges, John Goodman και Steve Buscemi συζήτησαν για την καλτ κωμωδία των αδελφών Coen.

Ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι» των αδελφών Coen κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια και αρχικά η ταινία είχε θεωρηθεί εμπορική αποτυχία – καθώς τα έσοδα στο box office ανήρθαν στα 17 εκατομμύρια δολάρια με μπάτζετ 15 εκατομμυρίων. Σταθερά όμως, χάρη στα βιντεοκλάμπ και τα καλά λόγια από στόμα σε στόμα, η κωμωδία έγινε μια από τις πιο καλτ ταινίες της εποχής. Οι τρεις πρωταγωνιστές της κωμωδίας – Jeff Bridges, John Goodman και Steve Buscemi – εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Today» του NBC, όπου μίλησαν για τις εμπειρίες τους και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για την ταινία.

Ο Goodman αποκάλυψε πως λάτρεψε το σενάριο μόλις το διάβασε, ενώ ο Buscemi ήταν αρκετά διστακτικός και σχεδόν απέρριψε τον ρόλο. «Όταν διάβαζα τον ρόλο του Donnie, δεν τον καταλάβαινα. Ένιωθα άσχημα για τον τύπο και αναρωτιόμουν γιατί τον εκφόβιζε ο Walter όλη την τώρα […]. Όταν έφτασα στην τελευταία σκηνή του Donnie, είδα τη σχέση. Είδα πόσο αγαπούσε ο Walter τον Donny και πως είναι σαν αδέλφια και το βρήκα πολύ συγκινητικό» αποκάλυψε ο Buscemi.

Κατά τη διάρκεια της νοσταλγικής συζήτησης οι τρεις ηθοποιοί αναφέρθηκαν στην χλιαρή αντίδραση της ταινίας όταν κυκλοφόρησε. «Ήταν περίεργο που ήρθε μετά το “Fargo”, αφού [οι αδελφοί Coen] θα μπορούσαν να έχουν οτιδήποτε! Ήταν μια πολύ περίεργη ταινία για να κάνουν μετά» σχολίασε ο Buscemi, εξηγώντας πως η ταινία άρχισε να αποκτά καλτ διαστάσεις σε φοιτητικούς κύκλους, περίπου πέντε χρόνια αργότερα.

Παράλληλα οι ηθοποιοί μίλησαν για το φανατικό κοινό της ταινίας, καθώς και για τις θεωρίες που έχουν αναπτύξει. Ο Bridges εξήγησε πως μια από τις πιο εμπνευσμένες θεωρίες που είχε έρθει στην αντίληψή του είναι πως ο χαρακτήρας του Donnie είναι εντελώς φανταστικός και στο μυαλό του Walter, ενώ αποκάλυψε την πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία με θαυμαστή της ταινίας. Σε ένα γεύμα τον πλησίασε ένας Zen master, ο οποίος του εξήγησε πως σε πολλούς κύκλους ο Dude θεωρείται ο ίδιος Zen master, αναφερόμενος στην φιλοσοφία και τρόπο ζωής του χαρακτήρα. Μετά τη συνάντηση ο Bridges έγραψε ένα σχετικό βιβλίο με τίτλο «The Dude and the Zen Master» με τον Bernie Glassman.

Δείτε τη συζήτηση των τριών ηθοποιών για τον «Μεγάλο Λεμπόφσκι».