Ποιος είναι ο…σχεδιαστής της διασημότερης κούκλας στον κόσμο;

rodarte-1
ΤΡΙΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Είδαμε τις φωτογραφίες και μαγευτήκαμε. Πανέμορφες κούκλες με κόκκινα, ξανθά, καστανά μαλλιά με δημιουργίες πρετ-α-πορτέ που θα θέλαμε να έχουμε κι εμείς.

Όταν ένας διάσημος οίκος, όπως ο Rodarte, σχεδιάζει φορέματα, μπολερό, κοσμήματα, παπούτσια και ζώνες για την Barbie, τότε δεν έχουμε παρά να χαζέψουμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ, για να παρατηρήσουμε κάθε τους λεπτομέρεια.

Δεν είναι τυχαίο πως ο συγεκκριμένος οίκος έχει ντύσει αγαπημένες σταρ στο κόκκινο χαλί, όπως η Natalie Portman, η Brie Larson, η Kirsten Dunst και τώρα λανσάρει νέα συλλογή σε συνέχειες, για τις πιο φωτογενείς και πολυφωτογραφημένες κούκλες στον πλανήτη.

Οι σχεδιάστριες Kate και Laura Mulleavy δημιούργησαν μια κολεξιόν με ρούχα-μινιατούρες, με ασορτί γόβες και πέδιλα, σα να βλέπαμε μια επίδειξη υψηλής ραπτικής στη μίνι εκδοχή της.

Τι έπρεπε να αλλάξει; Τα υφάσματα έπρεπε να δείχνουν το ίδιο εντυπωσιακά, όπως και στην πασαρέλα, να γυαλίζουν, να τραβάνε το βλέμμα, να ταιριάζουν με τα χρώματα της κούκλας: μαλλιά, μάτια, επιδερμίδα. Να τις αναζητήσουμε για τις κόρες μας; Μόνο αν είναι συλλέκτριες. Γιατί έχουν προηγηθεί σχεδιαστές όπως ο Karl Lagerfeld, ο οίκος Moschino, o Τommy Hilfiger και ο Oscar de la Renta.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com