Ο Stephen King δίνει τα δικαιώματα ιστορίας του σε μαθητές για ένα δολλάριο

stephen-king
ΤΡΙΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα με στόχο να βοηθήσει νέους κινηματογραφιστές στα πρώτα τους βήματα.

Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία της πρόσφατης μεταφοράς της ταινίας «Το αυτό» έχει κάνει τα μυθιστορήματα του Stephen King ανάρπαστα στο Χόλυγουντ. Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον για το έργο του King, η απόκτηση των σχετικών δικαιωμάτων δεν χρειάζεται να κοστίσει τόσο πολύ, αφού ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα για να στηρίξει φοιτητές και ανερχόμενους κινηματογραφιστές, το «Dollar Babies».

Έτσι, λοιπόν, μια ομάδα μαθητών από το Blaenau Gwent Film Academy στη Μεγάλη Βρετανία απέκτησε τα σχετικά δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά «Stationary Bike» από τη συλλογή «Just After Sunset» του King, πληρώνοντας το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου. Ένας 16χρονος και ένας 14χρονος θα εργαστούν πάνω στο σενάριο της ταινίας και μετά η ομάδα των 30 μαθητών θα ξεκινήσει την παραγωγή. Αφού ολοκληρωθεί, οι μαθητές θα στείλουν ένα αντίγραφο στον King και θα την παρουσιάσουν σε φεστιβάλ κινηματογράφου.

Το «Stationary Bike» αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που πάσχει από υψηλή χοληστερίνη και αποφασίζει να ξεκινήσει να γυμνάζεται μετά από παραίνεση του γιατρού του, ο οποίος συνέκρινε τις βουλωμένες αρτηρίες του με εργάτες που προσπαθούν να καθαρίσουν έναν δρόμο. Ο ήρωας αγοράζει ένα ποδήλατο γυμναστικής και προσπαθεί να βελτιώσει την υγεία του, όμως κάπου εκεί αρχίζει και βλέπει όνειρα για τις «κακές συνθήκες» των «εργατών» που βρίσκονται στις φλέβες του.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρωτότυπο πρόγραμμα του Stephen King, καθώς και την λίστα των ιστοριών που είναι διαθέσιμες μέσω αυτού, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.