Ο Jason Voorhees επιστρέφει (όπως πάντα) με τη βοήθεια του LeBron James

Jason-voorhees-friday-13th
ΤΡΙΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο αστέρας του NBA βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει την παραγωγή μιας νέας «Παρασκευής και 13».

Όπως ο Jason Voorhees πάντοτε βρίσκει έναν ευφάνταστο τρόπο για να αναστηθεί και να σπείρει τον τρόμο σε ανυποψίαστους ομαδάρχες απόμερων κατασκηνώσεων, έτσι και το κινηματογραφικό franchise παραμένει ζωντανό, αυτή τη φορά χάρη στον αστέρα του NBA, LeBron James.

Μετά το reboot του «Παρασκευή και 13» του Marcus Nispel το 2009, η Paramount σχεδίαζε μια συνέχεια, αλλά τελικά ακύρωσε την παραγωγή λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων με τον Breck Eisner στη σκηνοθεσία. Το στούντιο παραγωγής δεν είχε δώσει επίσημη αιτιολογία για την απόφασή του, αλλά πηγή του Hollywood Reporter σχολίασε πως «η ταινία απλά δεν ήταν έτοιμη».

Σύμφωνα με άρθρο του Bloody Disgusting, ο δηλωμένος φαν των ταινιών τρόμου, LeBron James, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Vertigo Entertainment και τον κάτοχο σχετικών δικαιωμάτων (και σεναριογράφο της πρώτης ταινίας), Victor Miller, για την παραγωγή μιας νέας ταινίας στη σειρά. Εφόσον όλες οι πλευρές τα βρουν μεταξύ τους, η επόμενη ταινία θα είναι η 13η συνολικά στη σειρά (εάν λάβουμε υπόψη το «Freddy vs. Jason»).

Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 1980 σε σκηνοθεσία του Sean S. Cunningham με τους Betsy Palmer, Adrienne King, Ari Lehman και Kevin Bacon στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Παρά το χαμηλό μπάτζετ (μόλις 550.000 δολάρια) το θρίλερ σημείωσε τεράστια επιτυχία και οι παραγωγοί έδωσαν άμεσα το πράσινο φως για νέες συνέχειες. Αντλώντας έμπνευση από το «Halloween» του John Carpenter, το «Παρασκευή και 13» έγινε ένα από τα πιο εμβληματικά franchise τρόμου, θέτοντας υψηλά στάνταρ παραγωγής στα ειδικά εφέ για την εποχή και δημιουργώντας πολλά από τα διαχρονικά κλισέ του είδους.