Όταν το ντιζάιν φλερτάρει με το φως

lightbox
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Μας αρέσουν τα έργα τέχνης. Ειδικά όλα όσα είναι μοντέρνα, αφηγούνται ιστορίες σύγχρονης ζωής, φωτίζουν τον χώρο, μέσα κι έξω.

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα δικό μας έργο, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μας έχει σημαδέψει, ένα έργο μοναδικό, το οποίο πλαισιώνεται μέσα σε ένα lightbox.

Τι είναι αυτό; Φανταστείτε ότι στήνουμε στον χώρο μας μια μίνι γκαλερί και εκθέτουμε λίγα έργα, αλλά έργα που γεννούν συναισθήματα πάνω από όλα.

Και δεν είναι και τόσο δύσκολο αν το σκεφτούμε. Αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να τυπώσουμε μια φωτογραφία που δεν θα την βαρεθούμε, ή να αναζητήσουμε ένα έργο τέχνης που αντέχει στον χρόνο, και να το πλαισιώσουμε μέσα σε ένα lightbox για να το φανταστούμε υποφωτισμένο και φωτισμένο όσο του αξίζει όταν πέφτει ο ήλιος.

Κι αν θελήσουμε να το βάλουμε κοντά στην τραπεζαρία, τότε το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Φανταστείτε ένα δείπνο με φίλους και έναν πελώριο προτζέκτορα, ένα lightbox, περισσότερο ένα installation τέχνης μέσα στο σπίτι μας, που προβάλλει το απόλυτο στιγμιότυπο της δική μας ζωής. Σήμερα. Με φως.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com