Τι συμβαίνει με το «Κλαμπ των 27άρηδων»;

Jimi-hendrix-kurt-cobain-amy-winehouse
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ένα podcast στοχεύει να εξηγήσει γιατί ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών πεθαίνουν στα 27.

O Jimi Hendrix, ο Kurt Cobain, η Janis Joplin, ο Jim Morrison και η Amy Winehouse αναγνωρίζονται ως καλλιτέχνες που άλλαξαν την πορεία της μουσικής με την συνεισφορά τους. Πέραν όμως την καλλιτεχνικής αξίας τους, οι συγκεριμένοι μουσικοί έχουν κάτι ακόμα κοινό: πέθαναν στην ηλικία των 27 ετών. Το νέο επεισόδιο του podcast «What Really Happened?» του σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Andrew Jenks θα εστιάσει σε αυτό το ιδιαίτερο «Κλαμπ των 27άρηδων».

«Ορισμένοι λένε πως δεν είναι τίποτα άλλο από ένας όρος που κατασκεύασαν τα μίντια. Αυτό πίστευα και εγώ αρχικά, αλλά οι εκτεταμένες έρευνες που πάνε πίσω 100 χρόνια δείχνουν έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό μουσικών και καλλιτεχνών που πέθαναν στην ηλικία των 27 ετών» σχολίασε ο Jenks στο τρέιλερ του επεισοδίου.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια ο σκηνοθέτης, μίλησε σε γιατρούς και στατιστικολόγους για το φαινόμενο και τόνισε πως είναι ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα. «Όταν λάβεις υπόψη παράγοντες όπως δημοφιλία, ναρκωτικά, αλκοόλ, λεφτά και το μυαλό ενός καλλιτέχνη, αναρωτιέμαι, τι συνέβη πραγματικά» αναφέρει ο Jenks για το «Κλαμπ των 27άρηδων».

Το συγκεκριμένο podcast έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τη μουσική, καθώς πέρσι έκανε μια έρευνα στην πολυσυζητημένη «κατάρρευση» της Britney Spears το 2007. Το «What Really Happened?» έχει εξετάσει επίσης τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, τον αγώνα τένις όπου η Venus Williams έχασε από την αδερφή της Serena, ένα περιστατικό που ο Muhammad Ali έπεισε έναν άνδρα να μην αυτοκτονήσει και γιατί το «John Carter» της Disney «πάτωσε» στα box office.