Δέκα πόλεις που μπορείτε να τις περπατήσετε εύκολα

bankouber-podilato
ΤΡΙΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σας αρέσει την πόλη που επισκέπτεστε να την περπατάτε κι αυτό να μπορεί να γίνει με ασφάλεια; Τότε στους παρακάτω προορισμούς θα ευχαριστηθείτε το ταξίδι σας.

Βανκούβερ, Βρετανική Κολομβία
Το Βανκούβερ σχεδιάστηκε για… βόλτες και αυτό είναι φανερό σε κάθε γωνιά του. Εκτός από τα διάφορα café και μαγαζιά που θα βρει κάποιος σε κοντινές αποστάσεις, διαθέτει επίσης και πολλά μονοπάτια για όσους απλώς αγαπούν το περπάτημα.

Εδιμβούργο, Σκωτία
Το Εδιμβούργο είναι compact πόλη που κάνει την εξερεύνησή της με τα πόδια πολύ εύκολη. Η μίξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και τα παλιά πέτρινα δρομάκια είναι πολύ ιδιαίτερη να την απολαύσει κανείς με τα πόδια, ενώ στη σειρά θα βρείτε παραδοσιακές pub, café και εστιατόρια, που δεν θα σας κουράσουν για να τα ανακαλύψετε.

Μόντρεαλ, Καναδάς
Με πάνω από 23 χιλιάδες εστιατόρια και coffee shop στο Μόντρεαλ οι τουρίστες δεν χρειάζεται να περπατήσουν πολύ, αφού ανά πέντε λεπτά συναντούν διαφορετικά εστιατόρια, café και μπαρ. Πρόκειται γενικότερα για μια πόλη που προωθεί το περπάτημα και το ποδήλατο, ενώ κατέχει τον τίτλο μιας από τις πιο φιλικές για τους πεζούς πόλεις του Καναδά.

Μόναχο, Γερμανία
Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του Μονάχου είναι ότι τα περισσότερα πράγματα που θα χρειαστείτε βρίσκονται σε ακτίνα που μπορεί να περπατηθεί, οπότε αποτελεί άλλη μια πόλη-χαρά του πεζού. Στους δρόμους του κέντρου θα βρείτε άπειρα μαγαζιά, καφετέριες, μουσεία και μπαρ, με πολλαπλές δυνατότητες για ψώνια, αλλά και πολιτισμό.

Χονολουλού, Χαβάη
Μπορεί να είναι γνωστή για τις παραλίες και το εξωτικό της κλίμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια πόλη που πολλοί την περπατούν εύκολα. Γι’ αυτό άλλωστε και ένας υψηλός αριθμός των πολιτών της την περπατάει ως μια μορφή άσκησης, ενώ πολλά καταστήματα και μαγαζιά είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια.

Φλωρεντία, Ιταλία
Η Φλωρεντία είναι μια πόλη που λόγω της ομορφιάς της και μόνο είναι η απόλυτη χαρά να την περπατάς. Πέραν αυτού, τα αυτοκίνητα ούτως ή άλλως απαγορεύονται στο κέντρο της, που σημαίνει ότι μπορείτε να περπατάτε ανενόχλητοι. Συν τοις άλλοις, μια βόλτα στο κέντρο της Φλωρεντίας ποτέ δεν είναι απλή, με αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, γλυπτά, τοιχογραφίες και φυσικά μαγαζιά για φαγητό και καφέ να ξεφυτρώνουν από παντού.

Παρίσι, Γαλλία
Ως ένα από τα πιο όμορφα και καλλιτεχνικά τουριστικά μέρη, το Παρίσι δεν θα μπορούσε να μην ενθαρρύνει το περπάτημα στους ιδιαίτερους δρόμους του, στις μπουτίκ, τις brasserie και τα μουσεία. Η αρχιτεκτονική του είναι το δυνατό του σημείο και δίνει σε όσους το περπατούν μια υπέροχη αίσθηση, με τις εξαιρετικές προσόψεις κτιρίων να είναι πραγματικά ιδιαίτερες.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Μια πόλη γεμάτη ιστορία και έντονη αρχιτεκτονική, το Ντουμπρόβνικ είναι μια πόλη που έχει ενταχθεί στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, σίγουρα όχι άδικα. Χτισμένη πάνω σε λόφο στην Αδριατική, με μεσαιωνικά τείχη, μοναστήρια, φρούρια και κήπους, δύσκολη δεν θα προκαλέσει τον επισκέπτη να την περπατήσει και να ζήσει από κοντά αυτό που έχει να προσφέρει.

Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
Με τον υπέροχο καιρό του, ανάλογο της Δυτικής Ακτής και το υψηλό ποσοστό αυτών που δουλεύουν εκεί από άλλες πόλεις, το Σαν Φρανσίσκο έχει φροντίσει να διαθέτει εξαιρετικά μέσα μαζικής μεταφοράς και πολλά σημεία που κερδίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Η Bay Area είναι ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες και περιπάτους, με πολλά μαγαζιά και εστιατόρια, ενώ γενικά στην πόλη υπάρχουν πολλά πάρκα και σημεία ενδιαφέροντος σε κοντινές αποστάσεις, καθιστώντας το περπάτημα μια δημοφιλή δραστηριότητα.

Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη
Με το 90% των συνοικιών της Νέας Υόρκης να βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα των φιλικών για τους πεζούς, το Μεγάλο Μήλο κατακτά την κορυφή εύκολα. Πρόκειται για μια πόλη με πολλά μονοπάτια, ποδηλατικές λωρίδες και στα πέντε προάστια, που σημαίνει ότι το περπάτημα και το ποδήλατο αποτελούν βασικούς τρόπους μετακίνησης. Το περπάτημα υποστηρίζεται μάλιστα και από τις τοπικές Αρχές, ειδικά με το πρόγραμμα βιωσικότητας PlaNYC του Δημάρχου, το οποίο μεταμόρφωσε την πασίγνωστη Times Square σε πεζοδρομημένη περιοχή.