Οι Sonic Youth βγάζουν στο σφυρί τον εξοπλισμό τους

sonic-youth
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ανακοίνωσαν την κυκλοφορία πλούσιου αρχειακού υλικό από ζωντανές εμφανίσεις τους της περιόδου 1988 με 2011.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την κυκλοφορία του «Daydream Nation» και οι Sonic Youth αποφάσισαν να το γιορτάσουν λανσάροντας μια σειρά αρχειακού υλικού ζωντανών εμφανίσεων. Το rock συγκρότημα θα κυκλοφορήσει έξι live δίσκους που ηχογραφήθηκαν σε Σικάγο, Βερολίνο, Νέα Υόρκη και Γλασκόβη, από το 1988 έως το 2011.

«Όλα αυτά τα χρόνια και καθώς οι καιροί άλλαζαν, ηχογραφούσαμε τις ζωντανές εμφανίσεις μας όσο συχνά μπορούσαμε, σε κασέτες, DAT, CD-R και αργότερα multi-track recorders. Έχουμε συλλέξει κασέτες που δημιούργησαν φαν από το κοινό, πρόχειρα bootlegs και οτιδήποτε άλλο μπορούσαμε να βρούμε. Τώρα διατηρούμε ένα αρχείο με εκατοντάδες ώρες συναυλιών των Sonic Youth και θα θέλαμε να μοιραστούμε ορισμένες από τις αγαπημένες μας» δήλωσε ο ντράμερ του συγκροτήματος, Steve Shelley.

Παράλληλα με τους live δίσκους, οι Sonic Youth θα πουλήσουν πάνω από 200 αναμνηστικά και κομμάτια εξοπλισμού που χρησιμοποίησαν στις περιοδείες τους την ίδια περίοδο. Πέραν λοιπόν των αφισών και φωτογραφιών, οι θαυμαστές των Sonic Youth θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ενισχυτές, πεταλιέρες και κιθάρες του συγκροτήματος. Η πώληση θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου μέσω του νέου καταστήματός τους στο Reverb.