Quvenzhane Wallis: θα είναι η νέα, ορφανή «Annie»

quvenzhane-wallis-tha-einai-i-nea-orfani-annie-nea-orfani-annie

Φωτογραφία:ΙΜDb. Η Quvenzhane Wallis είναι μια εκκολαπτόμενη σταρ!

ΤΡΙΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

H εννιάχρονη Quvenzhane Wallis, η νεαρότερη υποψήφια για το Όσκαρ πρώτου Γυναικείου Ρόλου, στη φετινή διοργάνωση των κορυφαίων κινηματογραφικών βραβείων, θα είναι η νέα «Annie» στο ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ του John Huston που ετοιμάζει ο Will Gluck.

Όλοι θυμόμαστε την συγκινητική και χιουμοριστική ιστορία της μικρής, ορφανής «Annie», την οποία είχε ερμηνεύσει η Aileen Quinn το 1982. Εκείνο το μιούζικαλ που είχε συγκινήσει μικρούς και μεγάλους, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στο box office, «επιστρέφει» στη μεγάλη οθόνη, σε μια ανανεωμένη εκδοχή, με πρωταγωνίστρια ένα παιδί-θαύμα.

Η Quvenzhane Wallis ήταν μόλις έξι χρονών όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Tα μυθικά πλάσματα του Νότου». Για την ερμηνεία της η- εννιάχρονη σήμερα- Wallis κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, στρέφοντας το ενδιαφέρον των ισχυρών παραγόντων του Χόλιγουντ στο πρόσωπό της.

Ο επόμενος ρόλος της έχει «κλειδώσει», αφού η μικρή ηθοποιός έχει ακόμη πολλές πτυχές του ταλέντου της να μας παρουσιάσει. Έτσι τουλάχιστον, υποστηρίζει η Ηannah Minghella, η πρόεδρος στον τομέα παραγωγής στην Columbia Pictures: «Με την πρόσφατη υποψηφιότητα για Όσκαρ και την αποδοχή των κριτικών, η Quvenzhane Wallis είναι μια πραγματική σταρ και πιστεύουμε ότι ενσαρκώνοντας την Αnnie θα γίνει μια πραγματικά παγκοσμίου φήμης σταρ. Είναι ένα εξαιρετικό νεαρό ταλέντο, με εκπληκτικό εύρος δυνατοτήτων, όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως τραγουδίστρια και χορεύτρια. Ανυπομονούμε να την ανακαλύψει περαιτέρω και το ίδιο το κοινό».

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα ώστε η νέα αυτή παραγωγή να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2014. Ο Will Gluck («Easy A», «Friends with benefits»), ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, το προηγούμενο διάστημα διάβαζε το σενάριο το οποίο είχε γράψει η Emma Thompson (κι έχει επεξεργαστεί εκ νέου η Aline Brosh McKenna). To κείμενο είναι βασισμένο στο κλασικό μιούζικαλ και στο βιβλίο του Thomas Meehan.

Aξίζει να σημειωθεί πως τον ρόλο της «Annie» για αυτή τη φιλόδοξη, νεανική περιπέτεια είχε αρχικά προταθεί η μικρή κόρη του Will Smith, η Willow. Όμως καθώς η παραγωγή της ταινίας καθυστερούσε, η μικρή Willow αποδεσμεύτηκε από τον ρόλο, παρότι ο πατέρας της παραμένει μέσα στην ομάδα των παραγωγών.