Η Sinead O’Connor ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της

sinead-oconnor-shuhada-davitt Dal Zennaro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Αυτή είναι η φυσική κατάληξη του ταξιδιού κάθε ευφυούς θεολόγου» δήλωσε η πλέον Shuhada’ Davitt μέσω Twitter.

Έχοντας αποκηρύξει τον Καθολικισμό, η Sinead O’Connor ανακοίνωσε πως έχει ασπαστεί το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της. Η ανακοίνωση ήρθε από την ίδια την τραγουδίστρια μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter την περασμένη εβδομάδα. Το πλήρες όνομα που χρησιμοποιεί στον λογαριασμό της στο Twitter είναι Shuhada’ Davitt, το οποίο συμπεριλαμβάνει το επώνυμο που επέλεξε πέρσι.

«Αυτό είναι για να ανακοινώσω με περηφάνεια πως έχω γίνει Μουσουλμάνα. Αυτή είναι η φυσική κατάληξη του ταξιδιού κάθε ευφυούς θεολόγου. Όλες οι μελέτες γραφών οδηγούν στο Ισλάμ. Αυτό καθιστά τις άλλες γραφές περιττές. Θα μου δοθεί (ένα άλλο) νέο όνομα. Θα είναι Shuhada’» έγραψε στο Twitter.

Αργότερα η Davitt δημοσίευσε ένα βίντεο όπου τραγουδά τη μουσουλμανική προσευχή Aντάν, η οποία απαγγέλλεται πέντε φορές την ημέρα για να υπενθυμίσει στους πιστούς πως έχει φτάσει η ώρα για προσευχή. Η τραγουδίστρια εξήγησε πως η προφορά σε ορισμένα σημεία είναι λάθος επειδή τα συναισθήματάτης της απέσπασαν την προσοχή. «Συγγνώμη για όλα τα λάθη στο Αζάν μου, ήταν πρώτη προσπάθεια» συμπλήρωσε σε ανάρτησή της.

Την επόμενη μέρα η τραγουδίστρια σχολίασε πως η καλύτερη φίλης, Elaine, της δώρισε το πρώτο της χιτζάμπ. Όπως εξήγησε η φίλη της, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη όταν το φόρεσε και απέφυγε να ανεβάσει κάποια σχετική φωτογραφία γιατί ήταν «έντονα προσωπική» εμπειρία. Λίγο αργότερα πάντως δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία όπου φορά τη μουσουλμανική μαντίλα μπροστά από έναν πίνακα που γράφει: «Έχεις πάρει το σώμα μου, έχεις πάρει το μυαλό μου, έχεις πάρει τα παιδιά μου, αλλά δεν θα πάρεις ποτέ τη φωνή μου».