Το 2019 ελπίζει να κυκλοφορήσει το νέο του solo άλμπουμ ο Thom Yorke

thom-yorke Ettore Ferrari
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο frontman των Radiohead πειραματίζεται με αυτοσχέδιους ήχους και αποδομητικές αναδρομές στο παρελθόν του.

Με τους Radiohead να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα μέχρι να ανασυνταχθούν, ο Thom Yorke βρήκε την ευκαιρία να ασχοληθεί με τα προσωπικά του project. Ήδη έχει γράψει τη μουσική για το φιλόδοξο ριμέικ της ταινίας τρόμου «Suspiria» που σκηνοθέτησε ο Luca Gugadagnino, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής El Mundo, ο Yorke ετοιμάζει νέο solo δίσκο.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει πως ο Βρετανός μουσικός προσπαθεί να ολοκληρώσει το άλμπουμ, αλλά σε κάθε περίπτωση «σχεδιάζει/ελπίζει να το έχει έτοιμο μέχρι το 2019». Ο νέος δίσκος αναμένεται να έχει πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία και έναν ήχο «αρκετά διαφορετικό» από αυτό που θα περίμενε κανείς από τον Yorke.

REX/Shutterstock / Mairo Cinquetti

«Δεν είχα την επιθυμία να κάνω πολιτικοποιημένη μουσική, αλλά οτιδήποτε κάνω γίνεται με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Yorke, αναφέροντας παράλληλα πως συνεργάζεται με τον σταθερό παραγωγό των RadioheadNigel Godrich. Μιλώντας για τη θεματολογία του άλμπουμ, ο Yorke αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις σχετικά με το Brexit, καθώς και την πολιτική απάθεια που έχει κυριαρχήσει.

Στις δηλώσεις του ο μουσικός ανέφερε πως επισκέφτηκε αρκετά παλιά τραγούδια του, τα οποία αποδήμησε και επεξεργάστηκε με πολλούς αυτοσχέδιους ήχους ώστε να δημιουργήσει νέα κομμάτια. Τελευταίος solo δίσκος του Yorke ήταν το «Tomorrow’s Modern Boxes» το 2014.