Όλες οι παραγωγές του HBO θα έχουν ειδικό συντονιστή για τις σκηνές sex

sex-couple Artem Furman
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο ρόλος του συντονιστή θα είναι να μεριμνά για την άνεση των ηθοποιών και την αληθοφάνεια του σεξ μπροστά από τις κάμερες.

Οι αισθησιακές σκηνές σε τηλεοπτικές παραγωγές είναι πλέον τόσο συνηθισμένες, που οι θεατές μπορεί να ξεχάσουν ότι το ζευγάρι που βλέπουν επί της οθόνης είναι ηθοποιοί που υποδύονται πως κάνουν σεξ, μπροστά από ένα μεγάλο συνεργείο και φώτα παντού. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, οι σκηνές αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα άβολες για τους ηθοποιούς.

Έτσι λοιπόν το HBO αποφάσισε να προσλάβει ειδικούς συντονιστές για τις αισθησιακές σκηνές όλων των παραγωγών του. Ο συντονιστής θα λειτουργεί τόσο ως acting coach όσο και ως συνήγορος στο σετ, καθώς θα έχει ουσιαστικά δύο ρόλους: να μεριμνά για τη σωματική και συναισθηματική άνεση των ηθοποιών, ενώ παράλληλα να φροντίζει ώστε το σεξ να είναι αληθοφανές, χωρίς όμως να ξεπερνά τα όρια.

HBO

Το HBO εισήγαγε την νέα πολιτική μετά από αίτημα της Emily Meade.

Η πρωτοποριακή κίνηση του HBO φαίνεται πως ήρθε μετά από σχετική απαίτηση της Emily Meade για τα γυρίσματα της σειράς «The Deuce». Η Meade φέρεται να είχε δηλώσει στους παραγωγούς πως οι ηθοποιοί ουσιαστικά χρειάζονται κάποιον «στο πλευρό» τους, κάτι το οποίο αναγνώρισε ο δημιουργός της σειράς, David Simon, τονίζοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να εργαστεί χωρίς συντονιστή. Το HBO δέχτηκε το αίτημα και αποφάσισε να το ενσωματώσει στις πολιτικές του.

Σε άρθρο του το Rolling Stone μίλησε με την συντονίστρια στο «The Deuce», Alicia Rodis, η οποία έχει αναλάβει αντίστοιχο ρόλο στις σειρές «Crashing», «Watchmen» και την ταινία «Deadwood» και εκπαιδεύει συντονιστές για άλλα δίκτυα. Τα καθήκοντα της Rodis περιλαμβάνουν τα πάντα, από το να ενημερώσει έναν ηθοποιό για την προσθήκη μιας αισθησιακής σκηνής στο πρόγραμμ;a τους (καθώς συχνά προστίθενται την τελευταία στιγμή) μέχρι να τους βοηθά να πάρουν τις σωστές στάσεις και να είναι άνετοι για τις κάμερες.

«Δεν είναι τα πράγματα που κάνει τόσο ριζοσπαστικά. Είναι απλά το να έχεις κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό σου να το σκέφτεται» δήλωσε χαρακτηριστικά στο άρθρο η Meade για τον ρόλο της Rodis.