Η Vicky Cornell κινείται νομικά κατά των γιατρών του Chris Cornell για αμέλεια

chris-cornell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει καταθέσει, ο γιατρός του τραγουδιστή συνταγογραφούσε φάρμακα χωρίς να τον έχει εξετάσει.

Οι συζητήσεις σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Chris Cornell, τραγουδιστής των Soundgarden και Audioslave, φαίνεται πως θα συνεχιστούν στις αίθουσες των αμερικανικών δικαστηρίων, καθώς η Vicky Cornell έχει καταθέσει μήνυση κατά του γιατρού του συζύγου της για αμέλεια.

REX/Shutterstock / Chelsea Lauren

Η Vicky Cornell αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του γιατρού του συζύγου της.

Ο Cornell είχε βρεθεί νεκρός στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμεινε μετά από συναυλία των Soundgarden, τον Μάιο του 2017. Η τοξικολογική έκθεση που δημοσιεύτηκε αργότερα έδειξε πως ο καλλιτέχνης είχε μια σειρά από φάρμακα στον οργανισμό του. Σύμφωνα με την μήνυση που έχει καταθέσει η Vicky Cornell, ο Δρ. Robert Koblin είχε συνταγογραφήσει 940 δόσεις του αγχολυτικού Lorazepam (γνωστού και ως Ativan) και ποσότητες οξυκωδόνης, χωρίς όμως να έχει εξετάσει τον μουσικό.

Στην μήνυσή της η Cornell ισχυρίζεται πως ο σύζυγος ήταν γνωστός για τις τάσεις του προς το εθισμό και θεωρεί πως ο γιατρός δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψει την υγεία του ασθενή. Η Cornell συμπληρώνει πως ο ψυχοθεραπευτής του Chris Cornell είχε παραπέμψει τον μουσικό στον Koblin για τα προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά που αντιμετώπιζε.

Παράλληλα, η Vicky Cornell θεωρεί πως ο Koblin ουδέποτε προειδοποίησε τον Chris Cornell για τις παρενέργειες των φαρμάκων που του συνταγογράφησε, ειδικά για την περίπτωση αυτοκτονικών τάσεων. Τέλος, η Cornell ισχυρίζεται πως ο γιατρός επέτρεψε με μη-ιατρικό προσωπικό να εκδίδει εκατοντάδες συνταγές λοραζεπάμης, χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος ή η απαραίτητη επίβλεψη.