O Morrissey διασκευάζει τους Pretenders

morrissey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το νέο βιντεοκλίπ του πρώην τραγουδιστή των Morrissey έχει μια ρετρό αισθητικά που παραπέμπει στην δεκαετία του 1960.

Ο Morrissey έδωσε στη δημοσιότητα το νέο του βιντεοκλίπ, μια διασκευή του κλασσικού «Back On The Chain Gang» των Pretenders. Το τελευταίο διάστημα ο πρώην τραγουδιστής των Smiths έχει ενσωματώσει το κομμάτι, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην επερχόμενη επανέκδοση του «Low In High School».

Δείτε το «Back On The Chain Gang» από τον Morrissey

Στο νέο βιντεοκλίπ με ρετρό αισθητική, ο Βρετανός τραγουδιστής παίρνει μια κιθάρα και αρχίζει να διασκευάζει το κομμάτι των Pretenders μαζί με το συγκρότημά του. Το σκηνικό θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή μαγκαζίνο της δεκαετίας του 1960, με τους τοίχους γεμάτους φωτογραφίες του Morrissey.

Naomi Jallicoe

Οι Pretenders κυκλοφόρησαν τον δέκατο και πιο πρόσφατο δίσκο τους με τίτλο «Alone» το 2016.

Το «Back On The Chain Gang» κυκλοφόρησε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 1982 και συμπεριλήφθηκε στο τρίτο άλμπουμ των Pretenders με τίτλο «Learn To Crawl». Η frontwoman των Βρετανών ροκάδων, Chrissie Hynde, έγραψε το τραγούδι μετά τον θάνατο του κιθαρίστα τους, James Honeyman-Scott, τον Ιούνιο του 1982 από υπερβολική δόση ναρκωτικών, μόλις δύο μέρες μετά την απόλυση του μπασίστα, Pete Farndon, για προβλήματα εθισμού.

Σύμφωνα με συνέντευξη του George Harrison το 1992, οι Pretenders χρησιμοποίησαν στο συγκεκριμένο κομμάτι μια συγχορδία που «εφηύρε» και ενσωμάτωσε στο «I Want To Tell You» των Beatles. Το κομμάτι των Pretenders έχει διασκευαστεί στο παρελθόν από τη Selena στα ισπανικά και την Βραζιλιάνα τραγουδίστρια, Danni Carlos, στα αγγλικά.