Brunch για όλα τα γούστα: πού θα το βρούμε στην Αθήνα;

penny-lane
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Όσο κι αν κάποιοι το αποκηρύσσουν ως άλλη μια «ξενόφερτη» συνήθεια, ας μη γελιόμαστε. Έχει γίνει αγαπημένο γεύμα του Σαββατοκύριακου, γι’ αυτό και οι επιλογές τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά αμέτρητες. Δείτε ποιες ξεχωρίσαμε για εσάς.

Για comfort brunch στο Penny Lane
Από το χαλανδριώτικο στεκι του comfort food δεν γίνεται να λείπει το brunch και με μότο του το “brunch till you drop” υπόσχεται να κάνει το γεύμα αυτό αξέχαστο. Από ζεστά pancakes με φρούτα και πραλίνα, μέχρι αυγά benedict και από μπέργκερ μέχρι croque madame, όλα είναι εκεί για να δυσκολέψουν την επιλογή μας και να μας κάνουν να νιώσουμε ζεστά και οικεία. Info: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, 210 6800217.

Για ελληνικό brunch στην Taverna@Bios
Ξεκίνησε το καλοκαίρι, συνεχίζεται και το φθινόπωρο και είναι η ελληνική πρόταση στο brunch (εξού και μπραντς), με την υπογραφή της Γωγώς Δελογιάννη που έχει αναλάβει όλο το pop-up project, Taverna@Bios. Τα Σαββατοκύριακα, λοιπόν, από τις 11 έως τις 17.00, σας περιμένουν επιλογές όπως αυγά μελάτα με κασέρι, κουλούρι και ντοματίνια, αυγά μάτια με… μυστικό τυρί, σπανάκι, προζυμένιο ψωμί και ελιές, στραπατσάδα, πίτα μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα, αλλά και τηγανίτες με παγωτό γιαούρτι, γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς και… γάλα με Hemo που όλοι απολαμβάναμε ως παιδιά. Info: Πειραιώς 84, 210 3425335.

Για πολυτελές brunch στο Winter Warden
Θέλετε στο brunch σας να νιώθετε… βασιλιάδες; Ο υπέροχος χώρος του Winter Garden στην καρδιά του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία υπόσχεται να σας πραγματοποιήσει αυτή την ευχή. Αποτελεί μια όμορφη προέκταση του ιστορικού λόμπι του ξενοδοχείου, με καταπληκτικά βιτρό να κοσμούν την οροφή και περίτεχνες κολώνες μαζί με το εξαιρετικό μαρμάρινο δάπεδο προσδίδουν στο χώρο μια αίσθηση μεγαλείου. Εκεί, στο εστιατόριο σε στυλ café Winter Garden μπορείτε να απολαύσετε κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 έως τις 14.00 ένα brunch μενού γεμάτο με γλυκές και αλμυρές νοστιμιές από τον executive σεφ, Αστέριο Κουστούδη, και την ομάδα του, καμωμένες με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, με τη συνοδεία σαμπάνιας και απαλής μουσικής. Οι επιλογές του brunch είναι εκπλεπτυσμένες και άρα σίγουρα οι τιμές τους πιο τσουχτερές, αλλά εσείς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε από χαβιάρι μέχρι μπέργκερ αστακού και από ριζότο θαλασσινών μέχρι σολομό στο γκριλ με πουρέ σέλερι. Info: Βασιλέως Γεωργίου 1Α Σύνταγμα, 210 3330000.

Για κοσμοπολίτικο brunch στο Mask
Έχει αποτελέσει στέκι για brunch σε έναν πολύ ιδιόμορφο χώρο με ξεχωριστή διακόσμηση στη “hot” συνοικία της πόλης, κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε ελληνικό πρωινό ή brunch από τις 7.00 έως τις 15.00 με διάφορες επιλογές, από πιο υγιεινές, όπως ομελέτα διαίτης με ασπράδια αυγών, μέχρι πιο υπερβολικές, όπως ο μοναδικός… σιδηρόδρομος pancakes. Info: Καλαμιώτου 18 & Κολοκοτρώνη 55, 698 745 4777.

Για brunch χωρίς ωράριο στο Estrella
Έγινε γνωστό για το περίφημο… μπουγατσάν (μια μίξη κρουασάν και μπουγάτσας σε ένα, όπου το χειροποίητο κρουασάν συνδυάζεται με αφράτη κρέμα μπουγάτσας με κανέλα) που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και έφτασε στην Αθήνα πριν από δυο χρόνια και πλέον αποτελεί ένα από τα στέκια για brunch στο κέντρο που δεν πρόκειται να βρείτε έτσι απλά τραπέζι -θα χρειαστεί να περιμένετε. Αξίζει τον κόπο, όμως, τόσο για το μπουγατσάν, όσο και για τα υπέροχα pancakes, τα μπέργκερ, τις επιλογές με αυγά, όπως την βάφλα με αυγό, τσένταρ, μπέικον και σαλάτα και την όμορφη ατμόσφαιρα. Και το καλύτερο; Το brunch του Estrella είναι πάντα εκεί, ακόμη κι αν σας έρθει η όρεξη μια Τρίτη βράδυ στις 21.00. Info: Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 210 3218000.

Για vegan brunch στο Μελικρήνη
Βρίσκεται σε έναν παραμυθένιο χώρο της Ασκληπιού εδώ και περίπου δύο χρόνια και έχει βαλθεί να μας πείσει ότι brunch δεν είναι μόνο αυγά και μπέικον, αλλά vegan χορτόπιτες, smoothies με υπερτροφές, vegan σοκολάτες ροφήματα, θρεπτικά raw balls, μπρουσκέτες, σούπες και πολλά άλλα που μπορείτε να ανακαλύψετε σε καθημερινή βάση, χωρίς τύψεις. Όπως καταλαβαίνετε, η χορτοφαγική, vegan και ωμοφαγική κουζίνα πρωταγωνιστεί. Info: Ασκληπιού 14, Αθήνα, 215 5458787.

Για brunch στα νότια στο Blends
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Blended Brunch τον περσινό χειμώνα, οι λάτρεις αυτής της αγαπημένης «πρωινο-μεσημεριανής» συνήθειας μπορούν να απολαμβάνουν το πλούσιο μπουφέ του Blends κάθε Σάββατο και Κυριακή 12:00-16:00 από 16 ευρώ/άτομο. Στο ανανεωμένο brunch σας περιμένουν λαχταριστές γεύσεις με κρύα και ζεστά πιάτα, κρουασάν, ολόφρεσκα σάντουιντς, ζουμερά burgers, ομελέτες, μοναδικά εδέσματα όπως αφράτα pancakes, muffins, κέικ και τάρτες, μεταξύ άλλων, μέσα από έναν πλούσιο μπουφέ που έχει επιμεληθεί ο σεφ Κώστας Λώλας. Από τον κατάλογο δεν λείπουν και τα φρέσκα φρούτα, συνδυασμένα με γευστικά energy boosters, ενώ η μεγάλη ποικιλία σε αλλαντικά και τυριά ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς της παρέας. Info: Φοίβης 19 Γλυφάδα, 211 1821711.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ