Αποκλειστικό trailer: Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης έρχεται στους κινηματογράφους

the-girl-in-the-spiders-web
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Δείτε το αποκλειστικό trailer με την Lisbeth Salander σε νέες περιπέτειες.

Η αυτόκλητη τιμωρός που το όνομά της έγινε θρύλος και που έχει ξεπηδήσει από τη νουάρ λογοτεχνική σειρά φαινόμενο «Millennium» – επιστρέφει ανανεωμένη με μία καταιγιστική κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου. Στον ρόλο της δαιμόνιας Lisbeth Salander εμφανίζεται η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και απίθανα μεταμορφωμένη Claire Foy (The Crown) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του ανερχόμενου Ουρουγουανού Fede Alvarez, που γνωρίσαμε στο απρόσμενο blockbuster «Don’t Breathe. Το casting της καθηλωτικής περιπέτειας με τη σαγηνευτική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι Sverrir Gudnason (Borg vs McEnroe) και Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049).

Η ταινία
Όταν ένας επιστήμονας της αναθέτει μία επικίνδυνη αποστολή, η Lisbeth Salander (Claire Foy) βρίσκεται αγκυλωμένη σε έναν σκοτεινό και βίαιο ιστό, αφού μυστήριες δυνάμεις βάζουν φωτιά στο διαμέρισμα της και την αφήνουν ετοιμοθάνατη. Μαζί με τον παλιό φίλο και μοναδικό σύμμαχο, το δημοσιογράφο Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason), η Lisbeth ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει αυτούς που της επιτέθηκαν, να προστατεύσει τον νεαρό γιο του επιστήμονα και να πάρει πίσω ό,τι της πήραν. Όσο ο ιστός σφίγγει γύρω της, εκείνη βυθίζεται στις σκιές του δικού της μυστηριώδους παρελθόντος.

Διάρκεια: 117'
8 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Η Lisbeth Salander (Claire Foy) σε 5 σημεία
 

1. Η ανελέητη τιμωρός της επιτυχημένης σκοτεινής τριλογίας Millennium του συγγραφέα Stieg Larsson- εκπροσωπεί ό,τι θέλουμε από μία σύγχρονη ηρωίδα: είναι έξυπνη, ευρηματική, στοιχειωμένη από τους δαίμονες της, αλλά όχι στο έλεός τους, θωρακισμένη με μία εγώ-ενάντια-στο-σύμπαν συμπεριφορά, που έχει εξολοθρεύσει βίαιους άντρες, κρυμμένους δολοφόνους και οποιονδήποτε αρκετά ανόητο για να τα βάλει μαζί της.

2. Στην καινούρια ταινία της σειράς, το κοινό θα τη συναντήσει  στην πιο επικίνδυνη και προσωπικά αποκαλυπτική σταυροφορία της.

3. Οι κακοί αυτού του κόσμου τα βάζουν μαζί της με δική τους ευθύνη. Αλλά για αυτούς που χρειάζονται ένα νέο είδος ήρωα, για αυτούς που δεν έχουν φωνή και είναι ευάλωτοι, είναι η δίκαιη, εκρηκτική επαναστάτρια που μάλλον χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

4. Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της ηρωίδας, λέει ο σκηνοθέτης, είναι η ανάγκη της να αγωνιστεί, κάτι που διερευνά εκτενώς σε αυτή την ταινία.

«Δεν θέλει να είναι θύμα. Δεν έχει σημασία τι εμπόδια της βάζεις, τα ξεπερνάει. Θα αγωνιστεί σκληρά, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτήν την ιστορία περισσότερο από τις παλιότερες. Έχει θέληση ατσάλινη. Δεν έχει σημασία πόσο βάλλεται ή πόσο τη ρίχνουν κάτω. Στέκεται ξανά και συνεχίζει να παλεύει. Νομίζω ότι αυτή η αίσθηση αρέσει σε όλους».

5. Η Lisbeth στο «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης», κατά τη Foy, έχει ωριμάσει σε σχέση με τα τρία πρώτα βιβλία, αλλά ακόμα αδυνατεί να βρει πού πηγαίνει. «Είναι τελείως ανεξάρτητη. Έχει πολλά χρήματα, αλλά είναι χαμένη. Είναι μαχητής, αλλά σε αυτή την ταινία δεν έχει σκοπό. Οπότε παίρνει τις λάθος αποφάσεις για να βρει έναν σκοπό. Είναι πιο σκληρή από αυτό που δείχνει. Είναι η κλασική περίπτωση που δεν κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του».

6. Για να βρεθεί η προφορά της Lisbeth, η Foy παρακολούθησε μαθήματα από το δάσκαλο που την κατηύθυνε να βρει την περίφημη προφορά της Βασίλισσας Ελισσάβετ στο «The Crown». Της πήρε, τελικά μόνο δέκα μέρες.

7. Ο σκηνοθέτης ζήτησε από τη Foy να διαλέξει πού θα έχει piercing. «Της δώσαμε κάθε επιλογή, βρήκαμε όλα τα ψεύτικα piercing και τα βάλαμε στο τροχόσπιτο της. H Claire άρχισε να τα φοράει και αυτό ήταν. Το καθένα έχει μία ιστορία, έναν λόγο» λέει ο σκηνοθέτης.

8 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Συντελεστές
Σενάριο: Steven Knight, Fede Alvarez, Jay Basu
Σκηνοθεσία: Fede Alvarez
Ηθοποιοί: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Sylvia Hoeks, Stephen Merchant, Claes Bang, Cameron Britton, Synnove Macody Lund, Vicky Krieps
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Pedro Luque Briozzo, S.C.U.
Κοστούμια: Carlos Rosario
Μουσική: Roque Baños
Μοντάζ: Tatiana S. Riegel