Ο Steve McQueen κουράστηκε με το δράμα και θέλει να γυρίσει ένα musical

steve-mcqueen
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι σκοτεινός και πρέπει να αποβάλλω την μελαγχολία για να μας κάνω όλους χαρούμενους» τόνισε ο σκηνοθέτης.

Υπάρχουν περιπτώσεις που το μόνο που χρειάζεται κανείς για να του φτιάξει η διάθεση είναι ένα musical, με μπόλικο χορό, τραγούδι και ζωντάνια. Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο πολυβραβευμένος Steve McQueen, καθώς στην εμφάνισή του στην εκπομπή «The Andrew Marr Show» για την προώθηση της νέας του ταινίας με τίτλο «Χήρες», εξέφρασε την άποψη πως ο κόσμος είναι αρκετά σκοτεινός αυτή τη στιγμή και για αυτό θέλει να σκηνοθετήσει ένα musical.

«Θέλω να κάνω τον εαυτό μου χαρούμενο. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι σκοτεινός, είναι βαρύς, δεν υπάρχουν αμφιβολίες, είναι τόσο αβέβαιος και απρόβλεπτος και νομίζω πρέπει να αποβάλλω την μελαγχολία και να μας κάνω όλους χαρούμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο McQueen. Εφόσον καταφέρει να εκπληρώσει την επιθυμία του, το musical θα αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή για τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, καθώς στο παρελθόν έχει καταπιαστεί με δραματικές θεματικές σε ταινίες όπως το «Hunger» το 2008, το «Shame» το 2011 και το «12 χρόνια σκλάβος» το 2013.

Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki και  Cynthia Erivo παίζουν τις τέσσερις χήρες στην νέα ταινία του McQueen.

Η τελευταία ταινία του McQueen είναι βασισμένη στην ομώνυμη μίνι αστυνομική σειρά της Lynda La Plante και εστιάζει στις σχέσεις τεσσάρων γυναικών στο σύγχρονο Σικάγο. Οι ηρωίδες δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, παρά μόνο το «χρέος» που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές δραστηριότητές τους.

Έτσι λοιπόν αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να χαράξουν ένα μέλλον στα δικά τους μέτρα. Πλάι στην Viola Davis εμφανίζονται οι Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Liam Neeson, Colin Ferrell και Jon Bernthal. Η νέα ταινία του Steve McQueen κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου.