Επανακυκλοφορεί το ντεμπούτο της Björk στη μεγάλη οθόνη

bjork
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Ισλανδή pop star είχε πρωταγωνιστήσει στο «The Juniper Tree» της Nietzchka Keene που είναι βασισμένο σε παραμύθι των αδελφών Grimm.

Η πρώτη ταινία στην οποία έπαιξε η Björk, το «The Juniper Tree» που έγραψε και σκηνοθέτησε η Nietzchka Keene το 1990, πρόκειται να κυκλοφορήσει ξανά στους κινηματογράφους. Για τη νέα προβολή η ταινία αποκαταστάθηκε σε υψηλή ανάλυση 4K από το Centre for Film and Theatre Research στο Ουισκόνσιν, με χρηματοδότηση από τα The Film Foundation και George Lucas Family Foundation.

Δείτε το τρέιλερ του «The Juniper Tree»

Η Björk ήταν 24 ετών όταν πρωταγωνίστησε στο «The Juniper Tree».

Η δραματική ταινία είναι βασισμένη στο παραμύθι «Κέδρος» των αδελφών Grimm και αφηγείται την ιστορία δυο κοριτσιών μετά την εκτέλεση της μητέρας τους για μαγεία. Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, κάνουν μάγια σε έναν νεαρό αγρότη, ώστε να ερωτευτεί την μία και να τις προστατεύει. Ο γιος του αγρότη όμως αντιλαμβάνεται το σχέδιο των δυο αδελφών και με τη βοήθεια από το υπερπέραν επιχειρεί να σώσει την οικογένειά του.

REX/Shutterstock / Andre Csillag

To πιο πρόσφατο άλμπουμ της Björk είναι το «Utopia» του 2017.

Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Bryndis Petra Bragadóttir, Valdimar Örn Flygenring, Valdimar Örn Flygenring, Guðrún Gísladóttir, και Geirlaug Sunna Þormar. Η ταινία είχε προταθεί για το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ του Sundance το 1991. Η νέα εκδοχή της ταινίας θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου (AFI) στις 10 Νοεμβρίου, ενώ θα προβληθεί στις αίθουσες την ερχόμενη άνοιξη.