Ο Malcolm McDowell παρουσιάζει τη μουσική του Stanley Kubrick

stanley-kubrick MGM/Stanley Kubrick Productions/Kobal
ΤΡΙΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λος Άντζελες οργανώνει ένα τριήμερo αφιέρωμα στη μουσική του μεγάλου Αμερικανου σκηνοθέτη.

Ο Stanley Kubrick είναι κυρίως γνωστός για την μοναδική ματιά του και τον εξαιρετικό ζήλο που έδινε στην λεπτομέρεια της εικόνας, οπότε συχνά η μουσική επένδυση των ταινιών παραβλέπεται. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λος Άντζελες αποφάσισε να τιμήσει τον εμβληματικό σκηνοθέτη με ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στη μουσική των ταινιών.

Το «Stanley Kubrick’s Sound Odyssey» θα παρουσιάσει επιλεγμένα κομμάτια από τη μουσική επένδυση των έργων του σκηνοθέτη, μαζί με αποσπάσματα των ταινιών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στο πρόγραμμα θα εκπροσωπηθούν οι ταινίες «2001: Οδύσσεια του διαστήματος», «Κουρδιστό πορτοκάλι», «Η λάμψη», «Barry Lyndon» και «Μάτια ερμητικά κλειστά».

Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο Malcolm McDowell – ο Alex DeLarge στο «Κουρδιστό πορτοκάλι» – ο οποίος είχα κάνει κάτι αντίστοιχο στο «Mozart in the Jungle» για το Amazon.

REX/Shutterstock

«Ο Kubrick συχνά απέρριπτε πρωτότυπη μουσική για χάρη υφιστάμενων ή τροποποιημένων εκτελέσεων από κλασικές συνθέσεις και τις χρησιμοποιούσε τόσο αποτελεσματικά που έχουν γίνει σύμβολο ολόκληρου του στυλ του» υπογραμμίζει η Φιλαρμονική στην ανακοίνωσή της. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Walt Disney Concert Hall.