E.L. James: θα είναι σεμνό το επόμενο βιβλίο της;

el-James-tha-einai-semno-to-epomeno-biblio-tis

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Η Ε.L James, η συγγραφέας της ερωτικής τριλογίας φαινόμενο «Fifty shades of grey» («Πενήντα αποχρώσεις του γκρι») υπόσχεται ότι θα είναι περισσότερο …σεμνή στο επόμενο μυθιστόρημά της.

Οι αναγνώστριες που ελπίζουν ότι ο Κρίστιαν Γκρέυ και η αγαπημένη του Άνα Στιλ, θα επιστρέψουν σε ένα ακόμη, τέταρτο μυθιστόρημα, θα απογοητευτούν. Όσες διψούν για νέες σελίδες με περισσότερη ερωτική εκμετάλλευση ανάμεσα σε έναν κυριαρχικό, γοητευτικό εκατομμυριούχο και μια αθώα κοπέλα, θα πρέπει να αρκεστούν στις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» που βρίσκονται ήδη στην βιβλιοθήκη τους.

H E.L. James στο πάρτι που διοργάνωσε το Vanity Fair για την βραδιά των Όσκαρ, αποκάλυψε σε έναν δημοσιογράφο της New York Post, ότι το νέο της μυθιστόρημα «δεν θα είναι τόσο άσεμνο και πιθανόν θα το γράψω χρησιμοποιώντας ένα άλλο ψευδώνυμο». Στο παρελθόν η E. L. James έχει υποσχεθεί στο αναγνωστικό κοινό της ότι ανυπομονεί να τους φέρει νέες ερωτικές ιστορίες που έχει ήδη σχεδιάσει. Ωστόσο έχει δηλώσει πως είναι μάλλον απίθανο να γράψει ένα ακόμη μυθιστόρημα για τους σέξι πρωταγωνιστές των «Πενήντα αποχρώσεων», δηλαδή τον ακαταμάχητο Κρίστιαν Γκρέυ και την Άνα Στιλ.

«Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά δεν βρίσκονται σε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή καθώς έχω μερικές άλλες ιστορίες να διηγηθώ πρώτα», έγραψε η συγγραφέας στην ιστοσελίδα της. Η ερωτική τριλογία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», παρότι έχει συγκεντρώσει τα πιο δηλητηριώδη και σαρκαστικά σχόλια από την κριτική, παραμένει το απόλυτο μπεστ σέλερ. Έχει πουλήσει διεθνώς πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα και κέρδισε τον τίτλο του πιο εμπορικού βιβλίου το 2012.

Στο μεταξύ, οι θαυμαστές των «Πενήντα αποχρώσεων» αναμένουν με ανυπομονησία περισσότερες πληροφορίες για την προγραμματισμένη κινηματογραφική μεταφορά του έργου. «Δεν έχουμε ακόμη έναν κινηματογραφιστή…οπότε απέχουμε αρκετά από να κάστινγκ. Έχω κάποιες ιδέες…αλλά ίσως να μην είναι αυτές που περιμένει ο κόσμος», δήλωσε πρόσφατα η Ε.L James. To μόνο σίγουρο είναι ότι έχει «κλειδώσει» το όνομα του σεναριογράφου. Προς μεγάλη του απογοήτευση δεν είναι ο διάσημος συγγραφέας του «American Psycho» Bret Easton Ellis αλλά η ελάχιστη γνωστή στο ευρύ κοινό, η Βρετανή Kelly Marcel.